Ingvar og Toril unnslapp døden

BYGDIN(Dagbladet): Før han skjønte hva som hadde skjedd, veltet bussen og plutselig ble han liggende klemt nederst i kjøretøyet blant glasskår, stein og kvister. - Det første jeg tenkte på var kona. Jeg ropte: «Lever du?» Da jeg hørte Torill svare «Ja», følte jeg en voldsom lettelse, sier Ingvar Andersen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekteparet Andersen var i helga med gode venner på fjelltur. 50 personer - alle med tidligere bakgrunn fra ishockey- og fotballmiljøet i Vålerenga - var samlet til den årvisse Bygdin Cup. Tre dager til ende skulle vennene kose seg med uhøytidelige konkurranser og festing på idylliske Bygdin høyfjellshotell, noe de har gjort de siste fem årene.

Busstur

Lørdag formiddag sto busstur til Eidsbugarden på programmet. Med unntak av en av deltakerne som var blitt dårlig natta over, satte de andre 50 vennene seg i bussen litt over klokka 10.00.

Med innleid sjåfør og buss fra Sporveiens turbiler gikk ferden først ned til Bygdin, videre med båt over til Eidsbugarden, før de igjen skulle returnere til Bygdin høyfjellshotell utpå ettermiddagen

Tilbake på hotellet satt en enslig Ivan Berg og ble urolig da bussen ikke dukket opp til avtalt tid mellom 18.00 og 18.30.

Uvitende

Han var totalt uvitende om at bussen med kona og alle de andre passasjerene akkurat da lå veltet på siden av den private fjellveien noen mil unna Bygdin høyfjellshotell. Bussen hadde kjørt ut til siden for å gi plass til en møtende bil, da veikanten plutselig ga etter.

Ingvar Andersen framholder at ingen rakk å reagere da bussen plutselig rullet over på siden.

- Vi ble liggende hulter til bulter på gulvet oppå hverandre.

En av de andre busspassasjerene, Stein Jordbrånen (54), sier:

- Blodet fløt

- Blodet fløt rundt oss. Røyk sivet inn i bussen. Men det var ingen som fikk panikk, ikke på noe tidspunkt.

Noen av passasjerene sparket hull på bussvinduene og krøp fortumlet ut i buskaset. Flere av passasjerene skar seg opp på glassplinter da de tok seg ut i sikkerhet.

Vel ute ble de møtt av en lokal lege og en veterinær som kjørte bak bussen og som hadde sett velten. De kom busspassasjerene til unnsetning.

- De tok kommandoen og styrte redningsarbeidet, sier Jordbrånen.

I går kveld gikk tankene hans til kona Liv, som ble fraktet til Fylkessykehuset i Lillehammer. I likhet med alle passasjerene slapp hun unna ulykken uten alvorlige skader.

- Jeg kan ikke annet enn å berømme de to som hjalp til på stedet og den raske hjelpen vi fikk fra redningsmannskapene, påpeker Jordbrånen.

Vel ute av bussen fikk han og de andre ganske raskt beskjed om at alle hadde klart seg. Et par hadde fått bruddskader, noen en del kutt på hendene - men alle slapp fra velten uten alvorlige skader.

En ble fraktet til sentralsykehuset i Akershus, to til Fylkessykehuset i Lillehammer, mens et dusin passasjerer ble kjørt til Fagernes legesenter for sjekk og behandling av kuttskader.

De som slapp helt uskadd fra ulykken, kom ved 21.30-tida tilbake til Bygdin høyfjellshotell, der hotelldirektør Per Otternes og staben hans gjorde alt de kunne for vennegjengen som hadde opplevd bussvelten.

Flere samlet seg i små grupper og snakket ut om ulykken, noen tok seg en øl og en dram. Da politiet klokka 22.55 opplyste at de lettere skadde var på vei opp fra Fagernes legesenter, steg jubelen til taket.

- Nå tar vi en skål, dere. Midt oppi ulykka er dette en gledens dag!

OVERLEVDE: Marerittet ble vendt til glede for Torill og Ingvar Andersen, etter at de slapp fra den dramatiske bussulykken med skrekken.