Ingvild Bryn etter generalprøven: - Alt klikka

Ingvild Bryn var ganske svett under 17. mai-bunaden seint i går kveld. Etter tre timer med generalprøve i Oslo Spektrum sier hun til Dagbladet: - Alt gikk galt under avstemningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Og hun fortsatte:

- Nå må vi ha et møte for å ordne opp - og det klarer vi sikkert også.

Ingvild og kollega Morten Harket hadde også visse problemer da de skulle lede EuroSong-showet sammen, de kommuniserte litt febrilsk. Det skyldes sikkert nerver, og det rettes opp. For heldigvis var det bare første generalprøve, og da hører jo lydklikk og annet surr med.

Feil beskjeder

- Nå må vi sette oss ned og finne ut hva vi skal gjøre, for jeg fikk massevis med feil beskjeder underveis i de 70 minuttene avstemningen varte. Det var ganske slitsomt, sier Ingvild Bryn og stikker videre.

For Ingvild skal ikke behøve å skrike på vossaengelsk til London for å få poengene fra en uforberedt britisk jury. Her må linjene gås opp, og det gjør sikkert prosjektleder Odd Arvid Strømstad & co. før den stor direktesendte finalen i kveld.

Får Ingvild den hjelpen hun trenger, vil TV-showet bli av prima kvalitet, altså prima Grand Prix-kvalitet.

Frekt og friskt

Det vi var vitne til i går kveld, var et EuroSong-show i et frekkere og friskere tegn enn noen gang tidligere, men fortsatt med mye skral musikk.

Men det de 23 nasjonene presenterer er da også underordnet på en kveld som i kveld. Da er det fram med blokk og blyant og stem, skrik og le i vei. Det blir plenty med anledning til det, for køen av håpløse melodier, danseoppvisninger og påkledning holder vanlig lattermild Grand Prix-standard.

Det blåser NRK i, de vil vise at OL-sendingen ikke bare var et blaff. EuroSong-finalen vil atter en gang være en markering av profesjonalitet som du ikke kan si mye negativt om; lys, lyd og datascenografi er proft og vil bringe EuroSong opp fra bakgården og inn i en ny TV-dimensjon. Det skulle bare mangle også, ettersom gildet koster godt og vel 30 millioner. Vi skjønner dem som sier at det er dyr ståhei for ingenting.

Gina G vinner!

Da har ikke NRK råd til at lyden klikker for Morten Harket når han i kveld åpner hele ballet med den potensielle nye hit-låten «Heaven Not For Saints».

Morten har lenge vært misfornøyd med plateselskapet Warner og deres lansering av albumet «Wild Seed» i utlandet. Nå kan han slappe av, NRK ordner biffen for ham foran 300 millioner europeere.

En artist som garantert kommer til å vekke oppsikt i det daffe GP-sirkuset, er britenes Gina G. Hennes låt «Just A Little Bit» er som et skreddersydd miniminiskjørt for det NRK vil med EuroSong. Full rulle og maksimal utnyttelse av lys og den råe aluminiumsscenen.

Rundt oss i pressesenteret rundt midnatt holdt folk en klar knapp på Gina G og svenske One More Time. Norge og Irland, derimot, nådde ikke opp under vår barrunde-avstemning.

Norgesreklame

Vi kan berolige gjennomsnitts-Ola og Kari GP-nordmann med at NRK ikke har glemt hvem som sitter benket foran lisenskassa. Introduksjonene av artistene er der som før, kanskje en smule raskere, og vi får et lite glimt av de forskjellige dirigentene. Det siste var egentlig ikke meningen, men da satte orkesterlederne seg på dressbaken. Så det får du se.

Videre er pauseinnslagene norgesreklame i OL-klassen - ned fossefall, opp laksetrapper, ned Kollen og ut på oljerigg med soloharrygitar av Terje Rypdal.

Ha en riktig fin kveld og husk: det er ett år til neste gang. EuroSong Contest egen hjemmeside.