Sivertsen-skandalen

Inhabil da brors arbeidsgiver fikk gigantkontrakt

- En ille sak er blitt verre, sier SV. Etter Dagbladets avsløringer trekkes gamle saker om fiskeriminister Geir Inge Sivertsen fram i lyset igjen. Nå må Erna Solberg svare.

FIKK KJEMPEKONTRAKT: Da Geir Inge Sivertsen var ordfører fikk firmaet broren jobbet for en kjempekontrakt. Sivertsen opplyste ikke om slektskapet, og ble siden kjent inhabilt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FIKK KJEMPEKONTRAKT: Da Geir Inge Sivertsen var ordfører fikk firmaet broren jobbet for en kjempekontrakt. Sivertsen opplyste ikke om slektskapet, og ble siden kjent inhabilt. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet avslørte i forrige uke at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) fikk 120 000 i ordfører-etterlønn samtidig som han mottok full lønn i sin jobb som statssekretær.

Sivertsen-saken stopper ikke der. Dagbladet fortalte fredag at Høyre-toppen også mottok dobbel lønn fra det offentlige i fjor høst, i tillegg til etterlønna på 120 000 kroner. Dermed var han på et tidspunkt bedre lønnet enn sjefen sin, Erna Solberg.

Den ferske statsråden har også tidligere stått i økonomiske kontroverser. Det var med Sivertsens stemme at NCC Construction vant en kontrakt verdt 168 millioner kroner i 2013. Kontrakten gjaldt å bygge en skole i Lenvik kommune, hvor Sivertsen var ordfører.

Kjempebråk om gigakontrakt

Men ifølge Kommunal Rapport fortalte aldri Sivertsen kommunestyret i Lenvik at anbudet var utformet av hans egen bror. Sivertsen avviser ikke dette overfor Dagbladet, men understreker at kommunestyret var kjent med at broren hans jobbet i NCC.

Les fiskeriministerens svar nederst i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer