Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Inhabil Willoch

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Fylkesmann Kåre Willoch har kastet seg ut i debatten om Romeriks-tunnelen med et voldsomt engasjement. Som politiker var han motstander av å legge hovedflyplassen til Gardermoen, og han gjør nå sitt ytterste for å vise at han hadde rett. Han beskylder til og med Kjell Opseth for å mangle injurierende kraft. Det er sterkt.
  • Vi er blant dem som forsvarer Willochs rett til å delta i samfunnsdebatten også etter at han ble embetsmann. Men da må han passe på sin egen habilitet. Det har han ikke gjort i denne saken, fordi han som fylkesmann har gitt Gardermobanen så begrenset utslippstillatelse at det kan forsinke prosjektet. Ryker tidsplanen for tunnelen, vil det være en alvorlig strek i regningen for hele Gardermo-utbyggingen, og motstanderne kan innkassere en seier i ettertid. Derfor kan Willoch mistenkes for å blande sine roller som politiker og forvalter. Det burde han selv ha forstått og overlatt søknaden fra NSB Gardermobanen til en annen fylkesmann.
Hele Norges coronakart