Iniviterer pakistansk politi

Etterforskere fra Pakistan inviteres til Oslo for å avhøre Rahilas ektemann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Pakistan har bedt om hjelp fra norsk politi for å avhøre ektemannen til avdøde Rahila Iqbal. Nå har politiet sagt ja og inviterer etterforskerne til Norge.

- Vi har imøtekommet anmodningen og inviterer pakistansk politi hit. Da vil vi kunne holde et avhør som vi gjennomfører med pakistansk politi tilstede. De vil kunne stille spørsmål til ham via oss, sier etterforskningsleder Øyvind Holst ved Oslo Politikammer til Dagbladet.no.

Invitasjonen er nylig sendt til pakistansk politi via den den norske ambassaden i Islamabad. Det er ikke kjent om de vil takke ja til invitasjonen.

I fengslingsmøtet på onsdag i Pakistan, fortalte den pakistanske politiadvokaten i retten at de mente det var svært viktig for etterforskningen å få avhørt ektemannen.

Enkemannen sier han nå oppholder seg i Sverige. Han sier han mottok trusler og fryktet for livet sitt ved å oppholde seg i landet.

Den fraseparerte ektemannen til norsk-pakistanske Rahila Iqbal har hele tiden hevdet at hun ble utsatt for et æresdrap.

Han har tidligere sagt til Dagbladet.no at han gjerne vil stille til avhør for å få frem sin versjon av saken.

Rahila Iqbal døde i en bilulykke mellom de pakistanske landsbyene Randheer og Rashool. Politiet fant omstendighetene rundt ulykken for mistenkelig.

Også politiet i Norge etterforsker saken her hjemme. Siden det både er snakk om mistanke om en kriminell handling ovenfor en norsk statsborger og en av de mistenkte er norsk, er det fullt mulig å kjøre en straffesak i Norsk rettssystem også.

Dagbladet.no vet at det er flere tekniske forhold i saken som gjør at politiet finner ulykken mistenkelig. Blant annet finnes det ikke noe troverdig svar på hvorfor det ikke er bremsespor men bare kjørespor på åstedet. Dessuten spriker vitneforklaringene fra folk like ved åstedet.

- Vi har bedt om innblikk i etterforskningen i pakistan, men det har vi ikke fått. Vi venter også på den endelige obduksjonsrapporten, sier Holst.

Fredag morgen blir de tre personene som er mistenkt for drap og medvirkning til drap på Rahila Iqbal fremstilt for varetektsfengsling for tredje gang.

<B>ÅSTEDET:</B> Er sporene på åstedet bremsespor eller kjørespor? Dette er et senralt spørsmål i etterforskningen. Dette bildet er tatt en uke etter ulykken.
<B>AVHØR:</B> Norsk politi tilbyr seg å avhøre ektemannen til Rahila sammen med etterforskere fra Pakistan.