Injuriestrid om alter-fyll

Sokneprest Jon Geir Johnson i Nannestad har anmeldt sin kirkeverge og en kirkelig tillitsvalgt til politiet for injurier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnet er påstander om at soknepresten skal ha misbrukt alkohol i tjenesten.

I et fortrolig brev til biskopen i Borg har kirkevergen betegnet Johnson som «en alkoholisert uteligger».

- Krever straff

Advokat Sverre Næss, som representerer soknepresten, bekrefter overfor Dagbladet at han har sendt anmeldelsen til Romerike politidistrikt på Lillestrøm.

- Vi krever at de to blir tiltalt og straffet, sier advokat Næss som prosessfullmektig.

- Bakgrunnen for at vi har bestemt oss for å anmelde både kirkevergen og den tillitsvalgte for injurier, er grove og uriktige påstander mot sokneprest Johnson. En av påstandene er at min klient skal ha drukket ei halv flaske altervin i nærvær av en kvinne - før en gudstjeneste.

- Selv om påstander om fyll fra sokneprestens side delvis er trukket tilbake, er anklagene så alvorlige at dette ikke lenger har praktisk betydning for saken, sier advokat Næss.

Soknepresten selv sier:

- Jeg er ingen alkoholiker, dessuten hadde vi bare alkoholfri altervin da dette skal ha skjedd. Mine motstandere velger diktatoriske metoder for å sverte meg. Enten måtte jeg nå slå tilbake eller innrømme påstandene. Jeg har valgt det første og har derfor anmeldt to personer, sier Johnson.

- Ikke alko-fri

Kirkeverge Arve Ljønes som kom med de krasse påstandene om soknepresten i et brev han sendte til biskop Even Fougner, tar anmeldelsen med ro.

- Altervinen var kjøpt inn på Vinmonopolet på Jessheim og slett ikke alkoholfri, tilbakeviser kirkevergen.

- Det er soknepresten selv som har valgt å gå ut med brevet som jeg skrev i fortrolighet til biskopen. Det beklager jeg, men innholdet står jeg for, sier Ljønes.