ØKONOMI: Tesla er vinneren av Folkets favorittbil, men Tesla Norge sliter med rutinene. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
ØKONOMI: Tesla er vinneren av Folkets favorittbil, men Tesla Norge sliter med rutinene. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Inkassokrav mot Tesla - betaler ikke regningene

Tesla Norge får en ripe i lakken. Inkassosakene florerer og Oslo kemnerkontor tar pant i bankinnskudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Med 1.602 registrerte personbiler i Norge så langt i år, er Tesla ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken Norges 20. største bilmerke, foran storheter som Mini, Renault og Fiat, skriver Finansavisen i dag.

Men den enorme pågangen har gitt bilprodusenten faktura-trøbbel.

Vokser så det knaker - Rask ekspansjon har ført til økt behandlingstid av fakturaer, sier Teslas finansdirektør i Europa, Prash Patel, til bilbransjenettstedet Bilnytt.no.

Siden juli i år er det registrert åtte inkassosaker på Tesla Motors Norway i Brønnøysundregistrene.

I forrige uke tok Oslo kemnerkontor ogsåpant i bankinnskudd for 84.000 kroner hos den hurtigvoksende virksomheten.

De mange betalingsanmerkningene har medført at Bisnote Credit har nedgradert Tesla Motors Norway til B, «kreditt mot sikkerhet».

- Selv om det ikke er snakk om enkeltvis veldig store beløp, og de fleste relaterer seg til transport og logistikk, må betalingserfaringen betegnes som dårlig, sier adm. direktør i Bisnote Credit, Frode Berg, til Bilnytt.no.

Passerer milliarden Tesla ligger an til å omsette for over én milliard kroner i Norge i 2013. Det er en meget solid vekst fra omsetningen på 25,2 millioner kroner i 2012.

Flere nyheter Jubileumsmodell av den råeste firehjulstrekkeren
Norwegian inngår Dreamliner-avtale
Gjentar «strong buy» på Røkke-aksje