Inkluderende hysj-sjef

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

PST-sjef Jørn Holme frykter lynsjing av norske muslimer hvis Norge rammes av terror. Politiets sikkerhetstjeneste er bekymret for at muslimske nordmenn kan bli angrepet av høyreekstreme elementer og for polarisering i befolkningen. Men det er positivt at Holme velger å vri debatten fra overvåkning til nordmenns holdninger. PST-sjefen sier rett ut at nordmenn er uerfarne og «litt dumme» når det gjelder synet på mangfold, integrering og islam. Dermed gir han uttrykk for det mange muslimer lengter etter å høre: «Vi må slutte å kreve at norske muslimer gang på gang tar avstand fra terror». Vanlige muslimer har, selvsagt, like lite til felles med fundamentalister og terrorister som kristne med fundamentalister og nynazister.

Onsdag deltok Holme for første gang i et debattmøte arrangert av Muslimsk Studentsamfunn. Flere unge muslimer mener de blir overvåket. De føler seg mistenkeliggjort, de blir stadig stilt til ansvar for terrorhandlinger overalt i verden.

Det er ikke rart siden mange blander islam og ytterliggående islamisme. Frps justispolitiske talsmann Jan Arild Ellingsen uttalte for eksempel før forrige valg at alle muslimer i Norge bør overvåkes i kampen mot terror. Ikke minst fordi slike synspunkter dessverre deles av mange, er det betimelig med klar tale fra Holme som faktisk er satt til å overvåke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer