Per Sandberg om Frp-ere

- Inkompetente krigshissere

Per Sandberg karakteriserer partikameratene Per-Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde som kunnskapsløse og uten peiling.

KRITISK: Per Sandberg karakteriserer partikameratene Per-Willy Amundsen og Christian Tybring-Gjedde som kunnskapsløse og uten peiling. Reporter: Gunnar Hultgreen Video: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Få, om noen norske politikere, har et nærere forhold til Iran, enn tidligere fiskeriminister og mangeårig stortingsrepresentant Per Sandberg.

Nå er han forbannet, men ikke sjokkert, etter at hans to tidligere kolleger på Stortinget, partivennene Christian Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen gikk ut og fortalte at de ville stå last og brast med USA og Donald Trump, i konflikten med Iran.

«Krigshissere»

- Tybring-Gjedde og Amundsen er to inkompetente krigshissere. De sitter i Stortingets Utenriks- og forsvarskomiteen. Det beste jeg kan si om de to, er at de er fullstendig uten peiling. De er kunnskapsløse, sier Per Sandberg til Dagbladet.

- Har de gjort noe annet enn å si at de vil støtte USA og Donald Trump ved en konflikt med USA?

- De sitter i komiteen som sammen med regjeringen har ansvaret for vår sikkerhetspolitikk. Med sitt utspill i Klassekampen, hvor de vil støtte en krig mot Iran, sier det nok om hvor kunnskapsløse de er. Dette handler om at det neste år er valg i USA, og Trump gjør som presidenter før ham – finner en ytre fiende.

«Kunnskapsløshet»

- Det er bare trist når de to representantene fra Fremskrittspartiet framstår som nyttige idioter. Inkompetente krigshissere som kjøper argumentasjonen til John Bolton (USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver i Donald Trumps regjering, red.anm.). De er med og hisser opp stemningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer