Inn i vår tid

Nå overtar de kule kostholdsekspertene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SAMME DAG

meldte nyhetsbyrået NTB: «Trendy å studere ernæring», «Farlig å være nygift». Fra før visste vi at mye er farlig. Maten vi spiser, alt vi drikker bortsett fra en støyt olivenolje nå og da, og alt vi ellers foretar oss. Men at folk legger seg på sofaen så snart bryllupsmarsjen er tilbakelagt, for å kyle ned karbohydrater og sukker når tilværelsen på kjøttmarkedet er over, lærte jeg først nå. Ingen kan derfor undres over at søkningen til ernæringsvitenskap på Universitetet i Oslo i år har økt med 56 prosent. Den verdenskjente kanadiske fettforskeren Udo Erasmus har oppnådd stjernestatus i USA.

ERNÆRINGSEKSPERTENE

skal bli våre neste helter. Vi befinner oss i det store ernæringsmessige veiskillet. Doktor Fedon står allerede mot professor Norum, men bak Fedon tetter det seg til med fedonister fra mange land. Der kokkene før dominerte med egne spalter og TV-program, spår jeg at rocka kostholdsrådgivere kommer til å overta. Det siste tiåret lærte kokkene oss hvordan vi skulle erstatte bondekosten med det nye utvalget av matvarer fra alle kontinenter. Kokkestjerner og treningsguruer var det første tegnet på overgangen til samfunnet som bugner av mat og der ingen behøver å bevege seg. Men nå som alt er farlig, trenger vi nye fagfolk. Nå som kunnskap om spelt og hvete kan bety liv eller død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer