Innbitt Bill vakler videre

NEW YORK (Dagbladet): Med et godt grep i Hillarys hånd og en mur av demokrater rundt seg lovte president Bill Clinton å slåss til siste dag av sin presidentperiode. To timer etter kunngjorde han at krigen mot Saddam var over. Saddam sitter trygt, men Bill må i riksrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at William Jefferson Clinton i går ble USAs andre president som skal stilles for riksrett, ble det helt klart at de fleste av Kongressens demokrater nå støtter ham.

Det er ikke Clinton alene mot verden lenger. Nå har han partiet i ryggen. Bildet av Bill Clinton i rosehagen i Det hvite hus var ladet av symbolikk.

Sliten og nedbrutt

Der sto visepresident Al Gore, Hillary Clinton, demokratenes leder i Huset, Dick Gephard og et hav av støttespillere fra Kongressen. Hillary hadde mesteparten av tida et godt grep om Bills hånd. Den så han ut som om han trengte.

Det var en tydelig sliten og nedbrutt mann som kom ut i tussmørket. Han har eldet ti år den siste uka, men han klarte å være usentimentalt framtidsrettet da han talte til folket.

Giftig ondskap

- Takk til alle dere som sloss for meg i dag. Vi må få en slutt på den politiske ødeleggelsesprosessen av enkeltmennesker og samle dette fantastiske landet.

Vi må bli kvitt den giftige ondskapen som er begynt å gjennomsyre det politiske liv. Jeg setter min lit til at Senatet vil gi meg en konstitusjonell og rettferdig behandling. Og jeg vil takke alle som har støttet meg i disse dagene. Nå må vi tenke framover, sa Clinton.

- Hva gjør vi nå? Jeg har akseptert ansvaret for det gale jeg har gjort i mitt privatliv. Jeg har invitert medlemmer av Kongressen til å samarbeide om løsning. Den ble avvist av republikanerne i Huset i dag, men jeg håper den blir tatt imot av Senatet, sa han.

Store utfordringer

- I mellomtida skal jeg arbeide for det amerikanske folk. For helse, undervisning og et bedre liv. Vi har mye å gjøre før vi går ut av dette århundret. Jeg har arbeidet i seks år for samle landet på tvers av partilinjer. Vi må få en slutt på det ukontrollerte raseriet som preger politikken. Amerika fortjener ikke det.