Innbitt leting etter Gry

Politiet bruker hunder i letingen etter Gry Hosein. - Er Gry her, skal vi finne henne, sier politiet innbitt mens de gjennomsøker et grustak. Drapssiktede Gamal Hoseins forsvarer mener politiet ikke har gode nok bevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I to dager har politiet finkjemmet et grustak 7 kilometer fra Skien sentrum i håp om å finne den forsvunne Gry Hosein (28).

Området det letes i heter Øvre Trommedalen og ligger ved Geiteryggen flyplass, nærmere 7 kilometer fra Skien sentrum. En hundepatrulje fra politiet i Skien og Porsgrunn har søkt i området mandag og tirsdag. Gamal Hoseins bil skal ha vært observert i området lørdag ettermiddag.

Politiets planen tirsdag var å søke gjennom et område på cirka 1,5 kilometer. Søket blir utvidet dag for dag, opplyser polititjenestemann Kittil Haugen til NTB. Området det søkes i er til dels stille og lite trafikkert. Tidlig tirsdag ettermiddag hadde patruljen på tre tjenestemenn og tre hunder ikke funnet spor etter den forsvunne Gry Hosein.

- Ligger hun her, skal hundene våre kunne finne henne, også dersom hun skulle være tildekket av for eksempel plast. Jeg vil si hundene er de eneste som kan finne henne dersom hun er her, sier Haugen.

Hunden hans, Rood, er en av få godkjente lavinehunder og kan finne mennesker som ligger 3-4 meter under snøen.

Et lukt fra Gry Hosein vil nå hundene fra snøen før eller senere, forteller Haugen. Men blir det veldig kaldt, fryser «luktbildet» og det kan bli verre å finne henne dersom hun er i området. Hundene må ha pauser nå og da fordi luktcellene deres blir mettet med jevne mellomrom, forteller Haugen.

Det er ikke mye snø i området og letemannskapet betegner forholdene som gode. Søket tirsdag startet klokken 9 tirsdag morgen og var ventet å avsluttes ved 16-tiden.

- Dårlige bevis

Forsvareren til Gamal Hosein, advokat Jan Erik Granmo, mener det ikke er grunnlag for å trekke slutninger om skyld i saken.

- Så langt er bevisene svært dårlige og fragmentariske. De gir intet grunnlag for å trekke slutninger om skyld så langt, sier Granmo til NRK.

Han mener det heller ikke er grunn til å legge stor vekt på Hoseins sprikende forklaringer.

- Jeg har begynt å lese gjennom dokumentene, men jeg har ikke fått snakket med siktede foreløpig, så hvordan han reagerer, det vet jeg ikke. Men alle kan jo forestille seg hvordan han har det. Det er jo en umenneskelig situasjon å være i, og det går ut over hukommelse, konsentrasjon, det å bevare oversikt over alle fragmentene i denne saken, sier Granmo.

Gamal Hosein er siktet for forsettlig drap på sin kone Gry Hosein.

(NTB)

NYE SØK: Politiet bruker hunder i søket etter Gry Hosein.Foto: TORBJØRN BERG