Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innbringende aksjon mot drosjeeiere i Bergen

En rekke drosjeeiere er mistenkt for å ha unndratt inntil halvannen million kroner fra beskatning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke drosjeeiere i bergensområdet er mistenkt for å ha unndratt inntil halvannen million kroner fra beskatning. Over 400 drosjeeiere er blitt sjekket. Nå venter straffeskatt for flere.

Før jul i fjor kontaktet Skatt Vest flere drosjesentraler på Vestlandet. Skattekontrollørene ba sentralene sende inn rapporter over omsetningen for den enkelte drosje i 2007 og 2008. Disse tallene ble så sammenholt med omsetningen drosjeeierne selv har sendt inn til skattemyndighetene.

- Vi har lagt ned mye arbeid i å analysere disse tallene, sier underdirektør Jostein Rene i Skatt Vest til Bergens Tidende

Underdirektøren vil ikke ut med hvor mange de har tatt eller hvor mye de så langt har funnet av unndratte inntekter.

- Vi har ikke fasiten før vi har gjort ytterligere kontroller, sier han.

Men den enkelte drosjeeier som er tatt, har ifølge Rene holdt unna fra 100.000 og opptil 1,5 millioner inntektskroner fra beskatning.

- Vi leter etter de største avvikene. Straffeskatt blir ilagt i alle saker vi tar opp. Noen større saker vil bli politianmeldt, sier Rene.

Så langt har Skatt Vest bestemt seg for å politianmelde to drosjeeiere, men det kan bli flere.

Skattemyndighetene i Oslo har de siste årene avslørt skatteunndragelse, trygdemisbruk og svart arbeid for mange hundre millioner, men slik er det ikke i Bergen, ifølge underdirektør Jostein Rene.

- Vi har ingen indikasjoner på at det er sammenlignbare forhold i taxinæringen i Oslo og i Bergen, sier han.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling