Innbrudd hos Dyrebeskyttelsen i Harstad. Alle kattene er borte

- Rett og slett slemt.

INNBRUDD: Det har i løpet av natta eller morgenen vært et innbrudd i Dyrebeskyttelsens lokaler i Harstad. Alle kattene er borte. Foto: Emilie Karslen Jota / Dyrebeskyttelsen
INNBRUDD: Det har i løpet av natta eller morgenen vært et innbrudd i Dyrebeskyttelsens lokaler i Harstad. Alle kattene er borte. Foto: Emilie Karslen Jota / DyrebeskyttelsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det har i løpet av natta vært et innbrudd i Dyrebeskyttelsens lokaler i Harstadbotten, og alle kattene er borte, melder Midtre Hålogaland politidistrikt på Twitter i dag.

Da politiet kom til stedet, så de at et vindu i inngangsdøra var knust og at døra sto åpen. Derimot er ingenting stjålet. Politiet fikk meldinga klokka 10.06 og sendte en patrulje til lokalene, opplyser Randi Fredly, operasjonsleder i Midtre Hålogaland polidistrikt, til avisa Nordlys.

Fortviler Inger Helene Rindal Fjelldal, leder i Dyrebeskyttelsen i Harstad, fortviler over innbruddet.

- Hele ruta er knust, en gammel dør med glass og tresprinkler. Døra sto helt åpen, og det samme gjorde nettingdøra som skilte alle rommene for å holde kattene adskilt, sier Fjelldal til Dagbladet.

- Den eneste hensikten var å få kattene ut. Det er verken møbler eller penger her så  dette er bare herværk, sier hun.

Redde katter Eiendommen Dyrebeskyttelsen Harstad disponerer er ganske avsidesliggende.

- Vi pleier å ha smådyr og fugler her også, men nå er det mye katter her, sier Fjelldal, som regner med at 13 katter er borte.

- Alle våre katter har vært borti noe fra før. De er redde og vi forsøker å sosialisere dem. Nå er de ute, og vi må sette ut feller og gå nattevakter for å forsøke å få de inn igjen. Heldigvis er de kastrert, sterilisert og merka, sier hun.

- Jeg skjønner ikke hvorfor noen vil gjøre noe sånt, det er rett og slett for å være slem, for å bruke det uttrykket, sier hun.

Politiet ber om tips i saken på telefon 02800.

KNUST RUTE: Ruta var knust og alle kattene borte. Foto: Emilie Karslen Jota / Dyrebeskyttelsen
KNUST RUTE: Ruta var knust og alle kattene borte. Foto: Emilie Karslen Jota / Dyrebeskyttelsen Vis mer