Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innbrudd i en fjerde kirke

Politiet mener det ikke er sammenheng med kirkebrannen i Porsgrunn og tre andre hendelser mot kirker i Grenland.

NEDBRENT: Østre Porsgrunn kirke brant i natt. Politiet undersøker nå om brannen var påsatt eller om andre grunner forårsaket brannen.
Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix
NEDBRENT: Østre Porsgrunn kirke brant i natt. Politiet undersøker nå om brannen var påsatt eller om andre grunner forårsaket brannen. Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en ny pressemelding fra Telemark politidistrikt bekreftes det at en fjerde kirke er rammet i Grenland.

I går formiddag ble det oppdaget et innbrudd ved Stranda kapell i Oklungen, der gjenstander skal ha blitt stjålet.

Fra før av er Østre kirke i Porsgrunn nedbrent. Bare noen få kilometer unna ble Borgestad kirke forsøkt påtent i natt.

I tillegg har politiet fått melding om at det har blitt kastet stein og knust ruter ved Vår Frues katolske kirke i Porsgrunn. Teknikere fra politiet har vært og sikret eventuelle spor der i dag.

- Ingen sammenheng I pressemeldinga skriver politiet at de ser ingen sammenheng mellom brannen ved Østre kirke og de andre tre hendelsene, bortsett fra at de alle er kirker og at de ligger i Grenland.

Politiet opplyser at de har fullt fokus mot etterforskningen av den nedbrente kirka. Kripos er på plass og stiller med en brannhund for å spore eventuell brennbar væske på tomta.

Kan ta dager I pressemeldinga skriver politiet at de holder årsaken til brannen helt åpen og undersøker om det var en teknisk svikt, om det kan knyttes til renoveringsarbeidet på kirka eller om brannen var påsatt.

FORSØKT PÅTENT: Borgestad kirke, bare noen kilometer fra Østre kirke, ble forsøkt påtent. Foto:Torbjørn Berg
FORSØKT PÅTENT: Borgestad kirke, bare noen kilometer fra Østre kirke, ble forsøkt påtent. Foto:Torbjørn Berg Vis mer

- Det vil kunne ta dager før det foreligger en konklusjon på de tekniske undersøkelsene, skriver politiadvokat Jon Borgen i Telemark-politiet i pressemeldinga.

Politiet ønsker fortsatt kontakt med personer som har vært i område rundt kirka natt til i dag.

KAN TA DAGER: Ifølge politiet kan det ta dager før man vet hva årsaken til kirkebrannen var. .Foto: Torbjørn Berg
KAN TA DAGER: Ifølge politiet kan det ta dager før man vet hva årsaken til kirkebrannen var. .Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling