Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innbrudd i hytta til Petter Stordalen.
- Mat, øl og fiskegarn er stjålet

Har trolig tatt seg inn ved å knuse ei rute.

INNBRUDD: Rablad melder i dag at det like før helga har vært innbrudd i hytta til Petter Stordalen ved Grasfjell i Tinn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
INNBRUDD: Rablad melder i dag at det like før helga har vært innbrudd i hytta til Petter Stordalen ved Grasfjell i Tinn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rett før helga tok uvedkommende seg inn i jakthytta til forretningsmannen Petter Stordalen ved Grasfjell i Tinn, skriver Rjukan Arbeiderblad.

- Vi fikk inn en melding i går klokka 10.00 om at det hadde vært innbrudd i ei hytte cirka fire kilometer fra Skinnabu. Innbruddet skjedde trolig for noen dager siden. Det er blitt knust ei rute og stjålet mat og verktøy, sier operasjonsleder Marius Knudsen ved Sør-Øst politifistrikt til Dagbladet.

INNBRUDD: LIke før helga skal noen ha brutt seg inn i hytta til Petter Stordalen i Tinn, ifølge Rjukan Arbeiderblad. Foto: Privat
INNBRUDD: LIke før helga skal noen ha brutt seg inn i hytta til Petter Stordalen i Tinn, ifølge Rjukan Arbeiderblad. Foto: Privat Vis mer

Øl og mat

- Jeg kan bekrefte at vi har fått en melding om et innbrudd i en hytte ved Sandvatn nær Skinnarbu i Tinn, opplyser Eskil Olsen, ved operasjonssentralen i Tønsberg overfor Rjukan Arbeiderblad.

KNUST RUTE: Ei rute på hytta er knust. Foto: Privat
KNUST RUTE: Ei rute på hytta er knust. Foto: Privat Vis mer

Ifølge avisa er det Petter Stordalen som eier hyttetunet og 13 000 dekar jaktterreng på terskelen til landskapsvernområdet Brattefjell-Vindeggen. Det er ikke bilvei inn til hyttetunet.

- En rute er knust og en eller flere personer har tatt seg inn i hytta. Vinduet er ikke stort så vedkommende kan ikke ha vært storvokst. Det er stjålet litt øl og mye mat, fiskegarn og et verktøysett, opplyser Svein Moen - lokal oppsynsmann for Sneiselia AS, ifølge Telemarksavisa.

Brant i 2012

I 2012 brant et hus på det samme hyttetunet ned. Ifølge Rjukan Arbeiderblad var arbeidere nå i ferd med å ferdigstille dette bygget.

Operasjonsleder Knudsen bekrefter overfor Dagbladet at det i meldinga om innbruddet presiseres at hytta ikke er ferdigstilt.

Området i Brattefjell-Vindeggen i Tinn kommune er vernet. Petter Stordalen fikk tillatelse til å bygge hytte i samme området mot at han pusset opp og tok vare på de gamle hyttene på eiendommen.

Hyttene ble brukt i forbindelse med tungtvannsaksjonene under andre verdenskrig, og Tinn kommune ønsket at hyttene skulle bli bevart for ettertiden.

I stedet tilbød de Stordalen å bygge en ny hytte i det vernede området.

BRANT I 2012: Et av husene på hyttetunet til Stordalen brant i 2012. I 1943 lå flere soldater fra sabotasjegruppen Kompani Linge i dekning på hyttene - på sin ferd mot tungtvannsfabrikken på Vemork i Telemark.
Foto: Stein Øyvind Bystrøm / Røde Kors / NTB scanpix
BRANT I 2012: Et av husene på hyttetunet til Stordalen brant i 2012. I 1943 lå flere soldater fra sabotasjegruppen Kompani Linge i dekning på hyttene - på sin ferd mot tungtvannsfabrikken på Vemork i Telemark. Foto: Stein Øyvind Bystrøm / Røde Kors / NTB scanpix Vis mer