Innbrudd i statsministerens bakgård

De omreisende innbruddsbandene er mer aktive før jul enn i jula. Torsdag kveld var det innbrudd hos statsministerens nabo, i norges best bevoktede område.

I JENS NABOLAG: Torsdag kveld ble det meldt om innbrudd i Parkveien 49, som ligger rett ved siden av statsministerboligen. Innbruddet er gjort fra bakhagen, som ligger helt inntil bakhagen til statsministerboligen. Foto: SCANPIX
I JENS NABOLAG: Torsdag kveld ble det meldt om innbrudd i Parkveien 49, som ligger rett ved siden av statsministerboligen. Innbruddet er gjort fra bakhagen, som ligger helt inntil bakhagen til statsministerboligen. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag kveld ble det meldt om innbrudd i Parkveien 49, som ligger rett ved siden av statsministerboligen. Innbruddet er gjort fra bakhagen, som ligger helt inntil bakhagen til statsministerboligen.

Området i Parkveien bak slottet er blant landets best bevoktede. I tillegg til at Slottet og statsministerboligen ligger i nærheten, ligger Israels ambassade i Parkveien.

- Det ble meldt om et innbrudd i  Parkveien 49 klokka 20.28, torsdag kveld. En patrulje dro til adressen og  foretok åstedsundersøkelse, sier politioverbetjent Berit Brandsnes ved etterforskningsavsnittet på Majorstua politistasjon.

Hun bekrefter at det er opprettet en anmeldelse, men detaljene i rapporten foreligger ennå ikke.

- Det pleier vanligvis ikke å ta så lang tid, men jeg vil understreke at dette er ivaretatt på helt riktig måte, sier Brandsnes til Dagbladet.

Dagbladet har snakket med eieren av huset. Han ønsker ikke å kommentere innbruddet.

Færre innbrudd Innbrudd i villa og leilighet var den store verkebyllen for oslopolitiet i fjor. I år har politiet tilsynelatende hatt større hell med å holde innbruddsbandene i sjakk:

- Nedgangen i anmeldte innbrudd første halvår 2010 mot første halvår 2009 var på 45-50 prosent. Denne trenden har fortsatt også nå i andre halvår, sier informasjonssjef i oslopolitiet Unni Grøndahl.

- Tyvene reiser hjem til jul Blant tiltakene som ble satt i verk for å stanse de omreisende innbruddsbandene var Operasjon Grenseløs, som samordner politiressurser fra flere politidistrikter.

- Vi har kontroll på de etablerte nettverkene. Det er ikke horder av tyver, men noen som er spesielt aktive, sier leder for Operasjon Grenseløs, Kjell Johan Abrahamsen.

Han avkrefter myten om at jula er høytid for innbrudd.

- Dette er folk som har det å begå innbrudd som jobb. De reiser hit for å tjene penger på innbrudd, og så reiser de hjem igjen. Jeg vil tippe 90 prosent av de vi kjenner til reiser hjem til jul. Men de jobber helt opp til julaften, sier Abrahamsen.

BLIR PASSET PÅ: Området i Parkveien bak slottet er blant landets best bevoktede. I tillegg til at Slottet og statsministerboligen ligger i nærheten, ligger Israels ambassade i Parkveien. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET
BLIR PASSET PÅ: Området i Parkveien bak slottet er blant landets best bevoktede. I tillegg til at Slottet og statsministerboligen ligger i nærheten, ligger Israels ambassade i Parkveien. Foto: JOHN T. PEDERSEN/DAGBLADET Vis mer