Innbrudd på Eldens kontor

Noen har stjålet NOKAS-dokumenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også: Eldens egen blogg på Dagbladet.no.

(Dagbladet.no): Natt til lørdag brøt noen seg inn på kontoret til John Christian Elden i Oslo og stjal Eldens PC samt dokumenter fra etterforskningen av Stavanger-ranet.

Tyvene brukte trolig rambukk for å slå inn døra, etter å ha kommet seg inn i oppgangen ved hjelp av Postens universalnøkkel eller ved å gjemme seg for vekterne på huset.

- Det synes å være svært målrettet knyttet mot min dør, min PC og et mislykket forsøk på å bryte seg inn i en safe. Det kan være en vinningskriminell, men det er litt rart, for det lå igjen et mindre pengebeløp og sigaretter i lokalet. Det sto også nyere safer der som ikke var rørt, sier Elden til VG.

Politiinspektør Pål Jæger-Pedersen i Rogaland politidistrikt sier til avisa at NOKAS-etterforskerne har arbeidet med å oppklare innbruddet i helga, og at saken har spesiell interesse.

- Jeg må innrømme at jeg ikke tidligere har opplevd at det forsvinner saksdokumenter på denne måten midt under en pågående hovedforhandling, sier politiinspektøren.

John Christian Elden ønsker ikke å kommentere hvilke dokumenter som er stjålet.

Han avviser at tyvene kan ha fått tak i det omstridte avlyttingsmaterialet for seks personer, som forsvarerne i NOKAS-saken etter lang kamp mot påtalemyndigheten til slutt har fått utlevert. Dette materialet befinner seg i Stavanger.

FRASTJÅLET NOKAS-DOKUMENTER: Erling Havnås´ forsvarer, John Christian Elden, tror ikke tyvene var ute etter penger. Foto: SCANPIX
FRASTJÅLET NOKAS-DOKUMENTER: Erling Havnås´ forsvarer, John Christian Elden, tror ikke tyvene var ute etter penger. Foto: SCANPIX Vis mer

Safen som tyvene mislyktes i å åpne, inneholdt avlyttingsmaterialet for 27 andre personer.

Elden er forsvarer for tiltalte Erling Havnås.