Innbrudd på Frp-kontoret i Oslo

Tyvene slo seg gjennom veggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Natt til 17. mai kom innbruddstyver seg inn i partilokalene til Fremskrittspartiet i Oslo - midt på Karl Johans gate.

- Politiet fikk melding fra Securitas klokka 07.15 på 17. mai, bekrefter poliltiavdelingssjef ved Sentrum politistasjon i Oslo, Janne Stømner.

Slo seg gjennom veggen

Tyvene kom seg først inn hoveddøra til bygget, deretter har de fysisk slått seg gjennom en vegg i trappeoppgangen, og slik kommet seg inn i Frp\'s lokaler i femte etasje.

Et stort hull i veggen tyder på at gerningsmennene gjennom dette har låst opp døra innenfra.

- Det jeg vet er at det var et innbrudd tidlig om morgenen 17.mai, der noen har brutt seg inn hos oss og brutt seg inn på ulike kontorer. De har slått seg inn gjennom veggen, og våre lokaler er de eneste som er rammet, sier generalsekretær Geir Mo i Frp til Dagbladet.no.

Stømner sier det fortsatt er uklart for politiet hvordan innbruddstyvene kom seg inn i selve bygget, og politiet avventer nå en anmeldelse fra Frp.

- Vi gikk gjennom lokalene lørdag morgen, men fant ingen gjerningsmenn. Vi har bedt Frp ta kontakt med oss for å anmelde saken dersom noe viser seg å være borte, sier politiavdelingssjefen.

Hærverk

SLO SEG INN: Slik har tyvene kommet seg inn i partilokalene: Gjennom et hull har de sannsynligvis åpnet døra innenfra. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET
SLO SEG INN: Slik har tyvene kommet seg inn i partilokalene: Gjennom et hull har de sannsynligvis åpnet døra innenfra. Foto: HANS ARNE VEDLOG/DAGBLADET Vis mer

Det er blitt utført en del hærverk inne i lokalene, men Mo mener tyvene sannsynligvis var på jakt etter penger.

- Såvidt jeg vet er det ikke stjålet noe annet enn en del fotoutstyr fra redaksjonen vår, og et par bærbare pcsier Mo.

- Det tok rundt ti minutter før Securitas kom til stedet, så tyvene rakk ikke gjøre så mye, sier Mo.

Det er forløpig uklart om innbruddet var tilfeldig, eller om tyvene ønsket å ramme Frp spsielt. Partiets medlemsregistre ligger lagret på partikontorene i oslo, sammen med andre sensitive personopplysninger.

- Dette er informasjon som er knyttet opp mot servere, så jeg tviler sterkt på at sensitiv informasjon er på avveie. Vi har ingen indikasjoner på at innbruddet var ment å ramme oss spesielt, sier Geir Mo.

Flere innbrudd

Dette er ikke første gang lov og rett-partiet Frp utsettes for innbrudd. I fjor ble flere pc-er stjålet fra partiets kontorer i Bergen. Den gang var det ingenting som tydet på at innbruddet var rettet spesielt mot Frp.

I 2006 hadde to Frp-representanter på Stortinget innbrudd på sine kontorer, der verdisaker ble stjålet.

Dagbladet.no kommer med mer.

<B>UTSATT FOR INNBRUDD:</B> Natt til søndag slo tyver seg gjennom veggen inn til Frp\'s kontorer i Oslo. generalsekretær Geir Mo har ingen indikasjoner på at tyvene ville ramme partiet.