Innbrudd på Kongsgården

En datamaskin som kan inneholde viktig informasjon om den konkursbegjærte stiftelsen Hest, Helse og Habilitering er borte etter et innbrudd i stiftelsens lokaler på Bygdøy kongsgård natt til i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bobestyrer Jeppe Normann betegner innbruddet som underlig og meget spesielt. Innbruddet i lokalene som tidligere ble disponert av Hest, Helse og Habilitering ble oppdaget av en av de ansatte ved Bygdøy kongsgård tidlig i går. Stiftelsen ble drevet i et samarbeid mellom kongehuset og kjente finanstopper. Slottet varslet umiddelbart politiet om innbruddet.

- Jeg kan bekrefte at det har vært et innbrudd i lokaler ved Bygdøy kongsgård, og at saken er anmeldt til politiet, sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen til Dagbladet.

Slottet varslet også Jeppe Normann som er bobestyrer for stiftelsen Hest, Helse og Habilitering.

Uforklarlig

Onsdag ble det avholdt skiftesamling i stiftelsen i Oslo skifterett. Mye tyder på at innbruddet skjedde samme kveld som skiftesamlingen fant sted. En datamaskin skal være blant gjenstandene som er savnet fra stiftelsens lokaler på Bygdøy kongsgård.

- Jeg synes dette er veldig snodig. Jeg stiller spørsmålstegn til hvorfor noen har tatt seg inn i akkurat dette lokalet på den store eiendommen, sier bobestyrer Jeppe Normann.

Han har så langt ikke sett nærmere på saken, men frykter at verdifull informasjon kan ha blitt borte.

- Alle verdier i boet er sikret, men det kan tenkes at det var informasjon på datamaskinen som kunne vært til nytte, sier Normann.

Stiftelsen fikk sterk kritikk fra bobestyreren under skiftesamlingen. Kritikken var i hovedsak rettet mot prioriteringer fra stiftelsens ledelse.

Fikk kritikk

Bygdøy kongsgård eier bygget der innbruddet fant sted, men det har vært leid ut til stiftelsen. Forvalter Kristian Øverbø ved Bygdøy Kongsgård ville i går kveld ikke gå i detalj på hva som er savnet.

- Jeg kan bekrefte at det har vært et innbrudd, utover det henviser jeg til Slottets informasjonsavdeling, sier Øverbø.

Saken etterforskes ved Sentrum politistasjon i Oslo.

- Vi har hatt tjenestemenn på stedet i dag. Gjerningsmannen har tatt seg gjennom et vindu. Åstedet bar preg om at det er snakk om et vinningstyveri, men vi holder alle muligheter oppe, sier vaktleder Bernt Berntsen ved Sentrum politistasjon.

Også andre kongelige eiendommer har vært utsatt for innbrudd og herverk det siste året. Det har blant annet blitt gjort omfattende herverk på kongefamiliens private feriested Mågerø på Tjøme.

INNBRUDD: En datamaskin er borte etter et innbrudd i de tidligere lokalene til stiftelsen Hest, Helse og habilitering på Bygdøy kongsgård.