Innbruddsbande slo og sparket politiet til blods

Ble tatt for innbrudd i slakteforretning. Leter etter voldsmenn med helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet ble både slått og sparket til blods da de skulle pågripe fem menn som hadde brutt seg inn i en slakteforretning i Ringebu natt til mandag. Det melder gd.no.

- Polititjenestemennene hadde pågrepet en person, da ytterligere fire personer angrep dem i et forsøk på å frigi kameraten. En av politifolkene fikk småskader og blødde neseblod, sier lensmann Jan Erik Rundsveen i Ringebu til NTB.

Innbruddet i Annis pølsemaker skjedde i 3.30-tiden natt til mandag. Naboer hørte bråk og meldte fra om at fem personer brøt seg inn i slakteforretningen

Etter kort tid var politipatruljen på plass og fikk pågrepet den ene innbruddstyven. Med køller og pepperspray og i kraftig mindretall hadde de lite å stille opp med mot de fire innbruddstyvene som plutselig gikk til angrep. Ifølge gd.no stormet alle de fire ut av butikken da polititjenestemennene endelig fikk kontroll over den pågrepne.

- Dette er en helt ny dimensjon over kriminaliteten for oss her i Gudbrandsdalen. Vi kan oppleve håndgemeng fra tid til annen, men situasjoner som dette er rett og slett utrivelig, sier lensmann Jan Erik Rundsveen til Dagbladet.no.

- Vi har egentlig ikke god nok beredskap for situasjoner som dette, og det blir dramatisk for de som opplever det, sier Rundsveen.

En annen person ble pågrepet i Ringebu sentrum to timer senere, helt uten dramatikk.

- Vi regner med at de andre tre gjemmer seg i terrenget rundt Ringebu, sier
lensmannen.

Her bringes en av de to arresterte til Lillehammer i forbindelse med innbruddet i Ringebu. Foto: Silje Rindal / GD.no
Her bringes en av de to arresterte til Lillehammer i forbindelse med innbruddet i Ringebu. Foto: Silje Rindal / GD.no Vis mer

Politiet bruker helikopter i søket etter de tre mennene.

- Helikopteret er oppe og vi har åtte-ni mann i gang, sier lensmannen.

Rundsveen beskriver de to tjenestemennene som ble angrepet som rutinerte og flinke folk.

Etter voldsepisoden fikk de to politimennene bistand fra en tjenestemann som kom fra Vinstra, og en patrulje fra Lillehammer.

Begge de to pågrepne er litauiske statsborgere. De sitter nå i arresten og kan vente seg siktelser både for innbruddet og for legemsbeskadigelse av offentlig tjenestemann.

(Dagbladet.no/NTB)

Innbruddsbande slo og sparket politiet til blods