Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innbruddsbølge på Romerike: Slår til mot VW-biler om natta

31 innbrudd siden natt til lørdag. Seks nye i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike etablerer nå en egen etterforskningsgruppe for å få has på innbruddstyvene som har herjet på Romerike de siste ukene, melder Romerikes Blad.

I løpet av de fire siste ukene har ukjente tyver tatt seg inn i hele 59 biler og stjålet navigasjonsutstyr, bilradioer og andre lettomsettlige verdigjenstander fra bilene. Bare siden natt til lørdag skal de ha slått til mot 31 biler, ifølge avisa.

- Vi vet ikke hvem som står bak, her har vi en stor jobb å gjøre, sier seksjonsleder Harald Engøy ved etterforskningsseksjonen i Felles kriminalenhet i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Minst seks innbrudd i natt I natt skjedde det igjen:

- Grovt tyveri fra foreløpig seks biler i området Jessheim i løpet av natten. Stjålet blant annet navigasjonsutstyr og diverse løsøre. Vi jobber på åstedene, skrev politiet på Romerike på Twitter i formiddag.

Moduset på innbruddene er like: De slår til på natta ved å knuse eller fjerne ruta og fjerner verdigjenstandene. Volkswagen-biler er overrepresentert som mål, opplyser politiet. Romerikes Blad har døpt gjerningspersonen(e) bak til «VW-ligaen».

- Det ser ut til å gå veldig fort og det skjer om natta. De ser ut til å ha funnet seg en nisje her og det kan være at Volkswagen-biler er overrepresentert da de kan ha funnet en metode for enklere å få bryte seg inn i biler av det merket, sier Engøy til Dagbladet.

- Våre beste menn Hans seksjon går nå i gang med arbeidet med å koordinere etterforskningen i samarbeid med berørte lensmannskontorer og nabopolitidistrikter.

- Vi ser at mange av innbruddene har skjedd i Jesshiem i Ullensaker og Råholt i Eidsvoll. Vi har også fått meldinger fra Hedmark politidistrikt om lignende innbrudd i Brumunddal, sier Engøy.


Politiet mistenker at innbruddsligaen rekogniserer områder før de slår til. Politiet sjekker nå om kjente omreisende bander kan være moduskandidater. Politiet ber folk være observante om mistenkelig aktivitet.

- Være observante på nysgjerrige folk rundt biler, biler som ikke vanligvis er i ditt område og lignende. Siden innbruddene skjer på natta anmoder vi avisbud, drosje-sjåfører og andre som er ute om natta om å følge med, sier Engøy.

Politiet sier de prioriterer innbruddsbølgen.

- Vi har satt våre beste menn på saken, lover seksjonslederen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!