Innbruddsraid i Østfold i helga

Ikke legg ut på Facebook at du reiser bort, er oppfordringen fra politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbruddstyver har herjet Østfold-byene i helga med totalt 11 boliginnbrudd - seks i Fredrikstad, fire i Sarpsborg og ett i Moss.

- Foreløpig er ingen mistenkt i saken, men vi har gjort åstedsundersøkelse på alle stedene og har sikret oss både DNA, fingeravtrykk og fottøyavtrykk, opplyser operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Tom Sandberg.

Ved et av tilfellene har huseierne lagt ut på Facebook at de skulle reise bort. Derfor er oppfordringen fra Sandberg klar:

- Dette er utrivelig. Vi oppfordrer folk til å ikke legge ut på sosiale medier om at de skal på ferie eller reise vekk. Da er det fritt fram for tyvene.

Nøye planlagte innbrudd Mye tyder på at det er samme gjerningspersoner som står bak da det er brukt samme innbruddsmetode.

- Blant annet er vinduer tatt ut eller knust, samt at lyssensoren utenfor huset er koblet ut ved de fleste bolighusene. Dette tyder jo også på at innbruddene er nøye planlagt.

På grunn av at de fleste huseierne fortsatt er bortreist har ikke politiet den totalte oversikten over hva som er stjålet og hvor store verdier det er snakk om.

Politiet ønsker tips fra publikum dersom noen kan ha sett eller hørt noe.

Flere innbrudd også i Telemark Telemark politidistrikt melder også om tre innbrudd i løpet av helgen. Her har tyver tatt seg inn i en hytte i Longvik i Vinje, mens på Notodden er det meldt om innbrudd i en bod og i et uthus.

Fra alle stedene er det blant annet stjålet mobilt bredbånd og en del verktøy.