Innbruddsraid med biler som rambukk

Politiet har videoopptak fra innbruddene i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet etterforsker fire spektakulære innbrudd i Vestfold natt til i dag. To biler, en Toyota og en Golf ble stjålet fra Tønsberg i går og er brukt av tyvene for å bryte seg inn i butikkene.

- Det er veldig uvanlig at biler blir brukt som rambukker. Vi har ikke hatt tilfeller av dette her i distriktet på svært lenge, sier etterforskningsleder Helge Rakkås til Dagbladet.no.

Video av innbruddet
Klokka 03.25 i natt fikk politiet telefon fra et vaktselskap i Holmestrand om at innbruddsalarmen på Rimi Gullhaug Mat var gått.

- Porten er kjørt inn, det var ferske bilspor på stedet og det lå ting strødd utover. På videoen fra overvåkingskameraet ser vi at en hvit Toyota kjører inn porten, sier Rakkås.

Tyvene hadde tatt med seg mye tobakk fra butikken.

En time seinere går innbruddsalarmen på Staoil-stasjonen i Stokke.

- Et vitne har observert en svart golf og to personer på stedet. Vitnet så bilen rygge inn i stasjonen. Her er det også stjålet mye tobakk.

Politiet mener det er sannsynlig at begge disse bilene er identisk med de bilene som ble stjålet i går. Derfor er fire etterfoskningsenheter involvert i saken.

 RAID: Fire butikkinnbrud i Stokke, Holmestrand og Re i natt. Kart: Kystatlas
RAID: Fire butikkinnbrud i Stokke, Holmestrand og Re i natt. Kart: Kystatlas Vis mer

Og alarmene fortsetter.

- Klokka 04.46 ringer et vitne og forteller at alarmen har gått på Revetal jernvare. Her er det ikke brukt noen bil, men ruta er knust og det er stjålet Letherman-kniver og Maglite-lommelykter, sier Rakkås.

Mange spor
Det siste innbruddet blir begått i Stokke kommune.

- Inngangspartiet på Shell Melsomvik auto er kjørt inn. Her har vi funnet en spoiler som sannsynligvis er fra en golf.

Tyvene har her stjålet mye tobakk, cdplater og dvdplater. I tillegg er det store materielle skader på stedet.

- Vi jobber utfra at det er en sammenheng, og har samkjørt etterforskningen av sakene. Dette er flere tilfeller av grovt tyveri og innbrudd som vi tar veldig alvorlig, sier Rakkås.

Han understreker at de har mange spor å gå etter.

- Vi jobber nå med å sikre videoer, fotavtrykk osv. I tillegg skal vi foreta mange vitneavhør utover dagen. Vi oppfordrer alle som har sett noe til å kontakte politiet i Vestfold.