FORNØYD: Politioverbetjent Geir Ellefsen, leder av etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
FORNØYD: Politioverbetjent Geir Ellefsen, leder av etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon. Foto: Tor Richardsen / SCANPIXVis mer

Innbruddstallene stuper i Oslo

Mange utenlandske kriminelle sitter bak lås og slå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det i første kvartal for tre år siden ble begått 543 grove tyverier fra boliger i landets hovedstad, er tallene for januar, februar og mars i år redusert til 190, skriver VG.

- Nedgangen er den største på 15 år. Bare én gang, i 2003, var det færre boliginnbrudd i første kvartal enn tilfelle er i år, sier politioverbetjent Geir Ellefsen, leder av etterretnings- og vinningsavsnittet ved Majorstua politistasjon.

Han er ikke i tvil om at årsaken til nedgangen er at politimesteren i Oslo for to år siden bestemte seg for en målrettet innsats mot denne typen kriminalitet.

- Når justisministeren i fjor fulgte opp med flere nye stillinger, ser vi nå resultatene, sier Ellefsen.

Etterretnings- og vinningsgruppen ved Majorstuen politistasjon har for tiden 30 utenlandske vinningsforbrytere i varetekt. De fleste av disse kommer fra Romania og Chile, men den nye trenden er kriminelle fra Serbia.

(NTB)