Innbruddstyv (18) skutt med hagle

Etter å ha ropt varselrop og skutt skremmeskudd, brente huseieren av mot de tre innbruddstyvene. Hagleladningen gikk gjennom ei dør og traff én av inntrengerne i beinet. Han ble lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 18 år gamle innbruddstyven ble sendt til Haukeland sykehus, men skal bare være lettere skadd. Han har sittet i avhør søndag formiddag. Beboeren som skjøt ble også innbrakt av politiet. Han har avlagt blodprøve og skal avhøres i løpet av dagen.

- Det er vanskelig for oss å vurdere hvorvidt beboeren faktisk var truet eller ikke, sier vaktsjef Osvald Nordvik ved Bergen politidistrikt.

Brøt seg inn med øks

Det var like før klokka tre natt til søndag at tre menn, alle mellom 18 og 20 år, tok seg inn i et bolighus i Paradis i Bergen. Ifølge 56-åringen som bor i huset brukte de øks for å komme seg inn. Dette bråket gjorde at mannen våknet og fant fram et haglegevær.

I det de tre innbruddstyvene var på veg opp fra kjelleren ropte mannen at han ville skyte dersom de ikke trakk seg tilbake. Det gjorde de ikke, og mannen fyrte av et varselskudd inne i huset.

Ikke engang dette fikk inntrengerne til å flykte.

Det var nå bare kjellerdøra som skilte tyvene fra beboeren. Dermed brente han av, og en del haggel gikk gjennom døra. Den ene av de tre guttene ble truffet i beinet, og ble altså sendt til Haukeland etter å ha vært innom legevakten. De to andre innbruddstyvene er innbrakt av politiet.

I følge vaktsjef Osvald Nordvik var to av 56-åringens familiemedlemmer tilstede i huset under skuddramaet, og disse vil også bli avhørt av politiet.