Innbruddstyv låste seg selv inne i enebolig - ringte politiet

- Han har vært der i hele natt og gjort forsøk på å komme seg ut, men måtte til slutt tilkalle politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En uheldig innbruddstyv i 40-åra valgte å ringe politiet etter at han ikke hadde klart å komme seg ut av boligen han hadde prøvd å rane.

- Det var en innbruddstyv som ringte hit. Han hadde låst seg inne der han hadde gjort innbrudd, og ringte for å komme seg ut, sier operasjonsleder Marianne Grindaker ved Oslo politidistrikt.

Innbruddstyven hadde knust et vindu for å ta seg inn i eneboligen i Øvre Prinsdals vei på Hauketo i Oslo, men ble selv fanget inne i huset på grunn av en smekklås på en av dørene i huset.

- Han har vært der i hele natt og gjort forsøk på å komme seg ut, men måtte til slutt tilkalle politiet, sier en lattermild operasjonsleder.

- Denne saken er jo litt morsom. Det hender fra tid til annen, men det er naturligvis ikke ofte at tyver selv ringer politiet, sier Grindaker.

Mindre bekymret for innbrudd I pinsen er det mange som reiser bort, men en undersøkelse viser at 150 000 færre nordmenn enn i fjor er bekymret for innbrudd, samtidig som bransjestatistikk viser at det er kraftig økning i boliginnbrudd.

18 prosent var bekymret for innbrudd i 2011, mens tilsvarende er 14 prosent i 2012, viser undersøkelsen som er gjennomført for Gjensidige av IPSOS MMI nå i april/mai.

Gjensidige konkluderer med at det er de siste års nedgang i boliginnbrudd som har gitt utslag i mindre bekymring, men antall boliginnbrudd i de tre første månedene av året har ikke vært høyere siden 2004 - og viser dermed at man må være like bevisst som før på forebygging.

Erstatningene fra forsikringsselskapene etter boliginnbrudd ble 121 millioner kroner i første kvartal i år. Det er en økning på 17 prosent i forhold til samme periode i fjor, ifølge statistikk fra Finansnæringens fellesorganisasjon.