FANT SOVENDE TYV I SJARKEN: Politiførstebetjent Per Algrøy fikk seg litt av en overraskelse da han sjekket båten sin før jobb på torsdag formiddag. Foto: Jorun K. Øgaard/Vestnytt
FANT SOVENDE TYV I SJARKEN: Politiførstebetjent Per Algrøy fikk seg litt av en overraskelse da han sjekket båten sin før jobb på torsdag formiddag. Foto: Jorun K. Øgaard/VestnyttVis mer

Innbruddstyv visste ikke at båten tilhørte politimann

Politiførstebetjent Per Algrøy fant mann sovende i sjarken sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Før Per Algrøy gikk på jobb torsdag formiddag, gikk han ned og så til båten sin på småbåthavna på Algrøy. Der oppdaget han at hengelåsen lå på dekk og at døra til den oransje sjarken hans var brutt opp, skriver Vestnytt.

Sovende tyvAlgrøy ringte politiet, men da ventetida ble lang gikk han inn i båten sin for å se om noe var forsvunnet.

- Fremme i båten lå det en mann og sov. Han hadde min flytedrakt på seg og min genser på seg. Jeg kjente ham igjen med en gang, for jeg har hatt endel med han å gjøre tidligere, sier Algrøy til Vestnytt.

Per Algrøy lot mannen i trettiårene sove videre til kollegene kom for å vekke og pågripe mannen.

- Dette var en spesiell situasjon, som jeg ikke hadde regnet med å få oppleve. Jeg tror ikke han visste at det var min båt han hadde brutt seg inn i, sier politiførstebetjent Per Algrøy til Dagbladet.

- Glad han brøt seg innDen narkomane mannen er fra før siktet for båttyverier fra den samme småbåthavna. Mannens klær lå i båten og var klissvåte. Han hadde tydeligvis havnet i den kalde sjøen.

- Det er godt at han ikke ble liggende i sjøen. Sånn sett er jeg glad han brøt seg inn i båten min, der jeg hadde satt på varme , sier politimannen.