LAGER: I leiligheten ble det funnet 97 PC-er. De fleste stammet fra Moss rådhus. Foto: Politiet
LAGER: I leiligheten ble det funnet 97 PC-er. De fleste stammet fra Moss rådhus. Foto: PolitietVis mer

Innbruddstyver tatt etter rådhusraid

I Airbnb-leiligheten fant politiet flere titalls PC-er. Nå er tre menn siktet for innbrudd.

- De har fått med seg store verdier. I en leilighet som de to fengslede hadde leid via Airbnb, ble det funnet 97 PC-er. Flesteparten av disse stammet fra rådhuset i Moss.

Det sier politiadvokat i Oslo politidistrikt, Mona Brandmo, til Dagbladet. Mandag ble to menn varetektsfengslet, siktet for tre grove innbrudd hos Lier rådhus, Moss rådhus og en IT-bedrift i Asker i mars. De to skal være bosatt i Sverige.

Det var etter at politiet sikret seg overvåkningsmateriale fra IT-bedriften i Asker at de kom på sporet av mennene. På videoen observerte politiet en Volvo.

Denne ble etter hvert sporet opp, men viste seg å ha falske skilter.

- Likevel ble den fredag funnet igjen i Oslo. Da var det fire menn i bilen som alle ble pågrepet, sier Brandmo.

TYVERI: To menn ble i vinter tiltalt etter en rekke sykkeltyverier i og utenfor Oslo. Video: Politiet Vis mer Vis mer Vis mer

Siktet vekter

De to som mandag ble varetektsfengslet befant seg i bilen, mens en tredje som også var i kjøretøyet er siktet for medvirkning. Mannen skal være bosatt i Norge, men svensk statsborger.

Han jobbet ifølge Brandmo som vekter ved ett eller flere av stedene som ble utsatt for innbrudd. Den fjerde mannen som var i bilen, er ikke lenger siktet i saken.

Ifølge politiadvokaten har de to som mandag ble fengslet så langt ikke ønsket å forklare seg for politet. De ønsket heller ikke å svare på spørsmål da de møtte i retten.

Nekter straffskyld

En av de fengslede mennenes forsvarer, advokat Ola Lunde, sier til Dagbladet at hans klient ikke erkjenner straffskyld for innbruddene.

- Men han samtykker til varetektsfengsling. Han har ikke ønsket å fortelle om hvorfor PC-ene ble funnet i leiligheten han disponerte, sier Lunde.

Den andre fengsledes forsvarer, advokat Øivind Østberg, har mandag ettermiddag ikke vært tilgjengelig for kommentar.