Innbryteren var 5,7 meter og kom gjennom taket

Virginia tok grep da politiet rygget.

 - HODE SOM EN LITEN HUND:  Ingen sak for slangehandler Virginia McGrath - slik skapninger har hun håndtert før. Foto: Queensland Police/AP/NTB Scanpix.
- HODE SOM EN LITEN HUND: Ingen sak for slangehandler Virginia McGrath - slik skapninger har hun håndtert før. Foto: Queensland Police/AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag kveld rykket politiet ut på en innbruddsmelding i byen Ingham i delstaten Queensland på den australske østkysten.

Og de så det samme som innehaveren av bruktbutikken: noen hadde kommet seg inn gjennom et hull i taket, klesstativer var veltet og inventar var dyttet rundt. Og noen hadde gjort sitt fornødne på golvet.

Men ingenting var stjålet og ingen var å se i lokalet. Konklusjon i politiloggen: mystisk innbrudd uten gjerningsperson.

Men allerede neste morgen fikk politiet en ny telefon fra tilskuere på fortauet, som hadde oppdaget innbryteren: en stor pyton slanget seg på golvet.

Slangehandler Virginia Ifølge lokalavisa Townsville Bulletin valgte politiet å tilkalle spesialkompetanse for å rydde opp. Virginia McGrath hadde erfaring med å håndtere en 5,7 meter lang og 17 kilo tung pyton - slangehandler som hun er av yrke.

- Den hadde like stort hode som en liten hund, konstaterte politibetjent Don Auld.

Og politiets teori er at innbryteren har kommet seg inn i bygningen og opp i taket gjennom et hull eller en sprekk etter syklonen Yasi, som herjet på de kanter i 2011.

Og hva etter pågripelsen ? Standard prosedyre som med innbrytere på den nordlige halvkule uten alvorlig rulleblad: sluppet fri igjen, men denne gangen i et våtmarksområde utenfor byen.  

 GJEMTE SEG:  Den 5,7 meter lange pytonslangen dukket fram bak et klesstativ da politiet kom til butikken i Australia for andre gang. Foto: Queensland Police/AP/NTB Scanpix.
GJEMTE SEG: Den 5,7 meter lange pytonslangen dukket fram bak et klesstativ da politiet kom til butikken i Australia for andre gang. Foto: Queensland Police/AP/NTB Scanpix. Vis mer