PELSKLEDDE KJENDISER: En bjørnefamilie oppholdte seg i den amerikanske byen Aspen forrige uke. Det gjorde at folk gikk langt for å få en selfie med de ville dyrene. Video: Bradley og Steve Aben / Aspen Police Department Vis mer

Bjørnefamilie oppholdt seg i bysentrum

Innbyggerne i Aspen tar selfier med bjørner. Nå har politiet fått nok

- Farlig både for menneskene og bjørnene, advarer politiet i Aspen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mammabjørn med to bjørnunger befant seg midt i sentrum i den amerikanske byen Aspen forrige uke. De tre bjørnene ble fanget på video da de klatret ned fra et lite tre midt i byen, og videoen viser også at menneskene i nærheten ikke lot seg skremme eller trekke seg unna.

  • Se videoen øverst i saken!

Det har fått politiet i Aspen til å reagere. Etter at bjørnene klatret ned fra treet, skal de ha blitt omringet av mennesker som ville filme og ta bilder. Ifølge en pressemelding sendt ut av det lokale politiet, var det «flere som insisterte på å prøve og komme så nærme bjørnene som mulig slik at de kunne ta selfier».

Politiet forteller blant annet om en kvinne som gikk mot bjørnen, mens hun bar barnet sitt, for å få en selfie.

Separert fra ungene

Oppstyret rundt bjørnene førte til at bjørnungene ble separert fra moren.

- Moren returnerte til treet ved kjøpesenteret, svært opphisset mens hun laget høye gråte-lyder, forteller politiet.

- Folk fortsatte å gå opp til henne selv om hun var tydelig opphisset og knurret mot dem.

Disse hendelsene har fått politiet til å sette ned foten. Gjennom pressemeldinger og innlegg på sosiale medier, har de nå bedt lokale og turister i Aspen om å vise hensyn.

«I det siste har Aspen-bjørnene følt seg som Mariah Carey i Aspen på nyttårsaften. Paparazziene har fotfulgt dem gjennom byen, i håp om å komme nærme nok til å få en selfie. Så Aspen-bjørnene har bestemt seg for å gå ut i «selfie-streik». Som deres administrerende agenter, ber vi deg som treffer en av våre pelskledde kjendiser, om å ta en høflig titt før du går videre.», skriver politiet i Aspen på sine Facebook-sider.

Politiet legger vekt på at det kan oppstå farlige situasjoner både for bjørnene og menneskene som tar bilder. «Ja, bjørner er søte på avstand, men husk at de er ville dyr», fortsetter Facebook-statusen.

Vil sannsynligvis ikke overleve

To dager på rad klatret bjørnene opp i et tre ved kjøpesenteret Hyman Ave. Mall i Aspen. På dag nummer to bestemte politiet at bjørnene måtte relokaliseres på grunn av all oppmerksomheten fra mennesker.

- Et økende publikum og press på bjørnene tvang oss til å ta neste steg, skriver politiet.

I samarbeid med brannvesenet satte de i gang en operasjon for å få bjørnene ned fra treet og flytte dem til et mer egnet miljø.

- Selv om verken bjørnene eller mennesker ble skadet denne gangen, må vi beklageligvis fortelle at bjørnene sannsynligvis ikke kommer til å overleve nå som de er blitt tilvendt mennesker, forklarer politiet.

Nå oppfordrer Aspen-politiet til å boikotte framtidige selfier med bjørner for å vise dyrene støtte.