Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innbyggerne i Førde og Fjaler sier ja til kommunesammenslåing

Men ikke alle kommunene sier ja.

SAMMENSLÅING:Det er flertall i Førde (bildet) for kommunesammenslåing. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SAMMENSLÅING:Det er flertall i Førde (bildet) for kommunesammenslåing. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke kommuner i Sogn og Fjordane gjennomførte mandag folkeavstemning eller innbyggerundersøkelser om kommunesammenslåing.

53 prosent av innbyggerne i Førde mener kommunen bør slå seg sammen med Jølster, Gaular og Naustdal - et alternativ omtalt som liten SiS, melder NRK.

I Fjaler vil et klart flertall på 84 prosent at kommunen blir en del av en større kommune, mens bare 14 prosent mener kommunen bør fortsette alene, skriver NRK.

I Solund kommune er 67 prosent mot sammenslåing, mens 20 prosent er for, ifølge kringkasteren.

71 prosent av innbyggerne i Flora vil stå alene.

Forhåndsstemmene fra Askvoll viste mandag kveld et foreløpig knapt flertall for sammenslåing med Førde, Gaular, Jølster og Naustdal, melder Bergens Tidende.

Gaular hadde et knapt flertall på 52 prosent for sammenslåing til liten SiS-alternativet. I Naustdal er det til sammen flertall for kommunesammenslåing, og også her fikk liten SiS flest stemmer av sammenslåingsalternativene.

I Hyllestad stemte flest, 33 prosent, for alene-alternativet. Totalt var det imidlertid klart for sammenslåing når oppslutningen for tre ulike alternativer legges sammen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram