Innbyggerne omringes av bomringer: - Vet ikke hvor lenge vi holder ut

Vil koste familiene minst 26 000 kroner i året.

- REGNER PÅ DET: Geir Knudsen og kona Beate Ryste har barna Magnus (4), Henrik (14) Sigurd (11). De bor på den idylliske øya Hundvåg i Stavanger. Fra 1. januar 2017 blir hverdagen svært annerledes for dem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
- REGNER PÅ DET: Geir Knudsen og kona Beate Ryste har barna Magnus (4), Henrik (14) Sigurd (11). De bor på den idylliske øya Hundvåg i Stavanger. Fra 1. januar 2017 blir hverdagen svært annerledes for dem. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HUNDVÅG (Dagbladet): - Det er frustrerende, sier Geir Knudsen og kona Beate Ryste.

De er oppgitt når de ønsker Dagbladet velkommen inn i huset deres på øya Hundvåg i Høyre-kommunen Stavanger. Ute pøseregner det på de idylliske husene ved sjøen. 

Som en del av Jæren-pakka blir det 1. januar 2017 satt opp bomring over øya til som knyttes til Stavanger sentrum via Bybrua. At de ikke lenger skal ha mulighet til å komme seg ut av øya uten å betale bompenger, får mange av de om lag 13 000 øybeboerne til å rive seg i håret.

- Vi føler at vi blir utelatt fra resten av samfunnet rundt oss. Hvorfor skal bomringen plasseres akkurat her, hos oss som ikke har en mulighet for å komme oss unna den? spør Ryste.

I Dagbladets database www.forskjellsnorge.no kan du søke opp forskjellene der du bor.

Et puslespill Sammen med ektemannen har hun tre sønner som alle er iherdige sportsentusiaster. Minstemann, fire år gamle Magnus, går på ishockey to ganger i uka, mens eldstemann Henrik (14) spiller innebandy to ganger i uka og Sigurd (11) spiller ishockey fem ganger ganger i uka og innebandy to ganger i uka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer