UNN

Inndrar juleferien

Intensivsykepleierne mister en fridag i jula.

IKKE FRI: Intensivsykepleierne ved UNN mister en fridag i jula. Foto: Terje Pedersen / NTB
IKKE FRI: Intensivsykepleierne ved UNN mister en fridag i jula. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

Intensivsykepleiere på UNN retter krass kritikk mot UNN-ledelsen og er skremt av mangelen på kommunikasjon etter å ha fått inndratt en fridag i jula, uten å bli ekstra kompensert for det.

Det bekrefter intensivsykepleierne Rita Paulsen, lokalgruppeleder for faggruppen av intensivsykepleiere i Troms, og Vivian Børstad, plasstillitsvalgt på intensiven på UNN overfor Nordlys.

- Vi fikk beskjed på sms onsdag. Ledelsen inndrar en fridag i jula for 30 ansatte på intensivavdelingene, og vi får ikke ekstra kompensasjon for den dagen utover normal lønn og avspasering. Når vi jobber røde dager kan vi velge mellom å få helligdagstillegget utbetalt eller omgjort til fridag. Fri i jula, sammen med familien, betyr mye og nå mister vi en dag, sier Børstad til avisa.

30 av 133 ansatte

Ifølge opplysningene til Nordlys skal det være totalt 30 av 133 ansatte som har fått inndratt fridagen.

Videre retter de sterk kritikk mot sykehuset om behandlingen.

- Jeg skjønner jo at det er på grunn av bemanningsproblemer og at det er for få av oss, men det kunne vært gjort så mye smidigere, sier Rita Paulsen, og fortsetter;

- Flere av kollegaene mine gråt fordi de allerede har en tung nok turnus. Den fridagen er viktig for oss, sier intensivsykepleieren til Dagbladet.

Hun er skuffet over at de ikke engang fikk mulighet til å ta del i valget av inndratt fridag.

- Vi fikk bare en tekstmelding med beskjed om å ta kontakt med vår nærmeste leder for å få vite hvilken fridag som blir trukket fra. Vi får ikke engang velge dag selv, sier hun.

Intensivsykepleiere, som også er lokalgruppeleder for faggruppen av intensivsykepleierne i Troms, mener at dette kunne vært gjort på en mye bedre måte.

- De kunne blant annet spurt oss om vi kunne ta fri mot en solid kompensasjon. De kunne gitt oss muligheten til å være med på å velge hva som er praktisk mulig i livene våre.

- Jeg er «skitlei» av at de som ikke vet hvor skoen trykker skal uttale seg om hvordan vi skal jobbe. Jeg har ikke ord, sier hun.

- Løpende dialog

Personalsjef Gøril Bertheussen på UNN sier dette om kritikken:

- Vi har hatt løpende dialog med ledelsen i klinikken og tillitsvalgte gjennom de to siste månedene. Bemanningskoordinatorene i UNN har siden oktober jobbet med å omdisponere ansatte fra andre enheter til våre intensivenheter for å bøte på det høye bemanningsbehovet. Så langt er cirka 30 ansatte omdisponert fra ulike enheter. Samtidig har UNN forsøkt å drifte så mye av den planlagte aktiviteten som mulig. Dette har fått konsekvenser både for intensivenhetene og for enheter som har fått omdisponert egne ansatte til intensivenhetene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer