Inne hos Unni

Hun vinner priser for plate nummer en, lanserer plate nummer to og har skrevet låtene ferdig til plate nummer tre. Nå venter Unni Wilhelmsen på å bli avslørt. Forrige helg ble hun kåret til fjorårets beste kvinnelige artist, og debutplata til fjorårets beste album. Nå har Unni Wilhelmsen gitt ut "Definitely Me" og kanskje lanseres hun over fjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Mamma og pappa, denne kan stå på TV'n deres i én uke, men så er den min! sa Unni Wilhelmsen og holdt bronseharpa i været. Gjestene reiste seg i trampeklapp og Unni prøvde og gjemme seg bak vesle produsent Bugge Wesseltoft. Det er ei snau uke siden nå, og når vi sidelengs manøvrerer oss inn i Unnis hybel på Bjølsen, livredde for å rive ned en av de drøyt hundre små glassflaskene eller ett av de utallige bildene på veggen ut mot gangen, sitter Unni i telefonen ved stereoanlegget, foran TV'n med to harpestatuetter på, og snakker med Iver Kleive.

- Helgerud kirke? Åssen finner vi det? Jeg, nei! Jeg veit ikke hvor noe er hen. Kanskje han som kjører veit det. Fint, Iver, da ses vi til freda'n. Ja, ja, jeg skal øve litt først. Hadet.

JEG HAR IKKE HATT TID til å la dem få låne dem ennå, unnskylder Unni. Hun står borte ved komfyren ved siden av et tomt papegøyebur.

- Vil dere ha te?

Unni Wilhelmsen er 25 år. Hun har gitt ut to plater, vunnet to Spellemannspriser, hun er ønsket av tre, muligens fire store plateselskap i USA, hun har to tatoveringer, en for hver plate - og hun har ett rom, i ei blokk på Bjølsen. Hun deler det med samboeren Donald. Den kvinnelige papegøyen. Donald ligger for øyeblikket i den nederste kommodeskuffen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer