Inne i dette skipet befinner det seg 1400 luksusbiler

Verdt over 400 millioner kroner.

KANTRER:  Det norske skipet Höegh Osaka, som ble styrt på grunn med vilje da det sto i fare for å kantre, ligger fortsatt med en 45 graders slagside på en sandbank i The Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra det britiske fastlandet. Foto: AFP
KANTRER: Det norske skipet Höegh Osaka, som ble styrt på grunn med vilje da det sto i fare for å kantre, ligger fortsatt med en 45 graders slagside på en sandbank i The Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra det britiske fastlandet. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det norske skipet Höegh Osaka, som ble styrt på grunn med vilje da det sto i fare for å kantre, ligger fortsatt med en 45 graders slagside på en sandbank i The Solent, sundet som skiller øya Isle of Wight fra det britiske fastlandet.

Området er en viktig farled for skipstrafikk til og fra Southampton.

Stor verdi Mannskapet på 25 er evakuert. Én person ble sendt til sykehus med lettere skader. Ingen nordmenn var om bord da båten ble styrt mot sandbanken.

Nå melder Expressen at om bord i denne båten er det omtrent 1400 luksusbiler til en verdi av over 407 millioner norske kroner, etter dagens valutakurs. Biler av typen Jaguar, Land Rover, Mini og Rolls Royce står i fare for å havne på havets bunn.

Det er usikkert hva slags skader bilene er blitt påført og hvor lang tid det vil ta å rette opp skipet igjen. Akkurat nå er det sterke vinder i området som gjør arbeidet vanskeligere. I tillegg er det ventet et skikkelig uvær i området i løpet av natta.

En mulighet er å frakte bort båten når det er flo i området. Forsøk så langt har ikke vært vellykket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.