- Inneholder mangler

Jordan vil ha mulla Krekar utlevert. Riksadvokaten mener derimot at begjæringen inneholder mangler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokat Tor-Aksel Busch mener at det er formelle mangler i utleveringsbegjæringen som Jordan har levert i forbindelse med mulla Krekar.

Riksadvokaten mottok mandag kveld et brev fra Justisdepartementet vedlagt en rettsanmodning fra Jordan, som krever mulla Krekar utlevert på grunn av brudd på landets narkotikalovgivning.

I en pressemelding tirsdag skriver Busch at rettsanmodningen har mangler av formell karakter. Riksadvokaten har tatt opp dette med Justisdepartementet, som vil kontakte myndighetene i Jordan for å få ytterligere opplysninger.

Nekter å svare

Da nederlandske myndigheter mandag løslot mulla Krekar og sporenstreks sendte ham på et chartret fly til Norge, var det jordanske myndigheters manglende vilje til å svare på to spørsmål om rettsanmodningen som var årsaken til løslatelsen.

De ville vite datoen arrestordren på Krekar var utstedt av jordansk politi. Og de ville vite hvilke konkrete lover i landets narkotikalovgivning han hadde brutt. Jordanske myndigheter svarte aldri.

Justisdepartementet vil derfor også kontakte nederlandske myndigheter for å få nærmere opplysninger om den rettsanmodningen som ble behandlet i Nederland.

Kjenner ikke detaljene

Riksadvokat Tor-Aksel Busch kan overfor NTB ikke si noe om det er de samme mangler i den rettsanmodningen Norge har mottatt, som det var i den nederlandske, da han ennå ikke er kjent med detaljene i denne. Busch ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer i saken nå.

Begjæringen om utlevering av Krekar er sendt over til statsadvokaten i Oslo som igjen vil sende den til politimesteren i Oslo for videre behandling.

(NTB)

VIL HA KREKAR: Jordan vil ha terrormistenkte mulle Krekar utlevert.
IKKE Justisdepartementet vil nå ta kontakt med myndighetene i Jordan, etter at riksadvokat Busch (bildet) påpekte mangler i begjæringen.