Innelåst kvinne vil ikke vitne mot samboeren

Den syke svenske kvinnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensken som er mistenkt for å ha holdt sin syke samboer innesperret i flere år, ble mandag tiltalt for ulovlig frihetsberøvelse og for å ha forulempet henne grovt. Men offeret ber om å få slippe å vitne mot ham.

Svenske medier har tidligere skrevet at 58-åringen holdt kvinnen innesperret i en campinghytte i Eksjö i Småland i ni år, men påtalemyndigheten har ikke funnet tilstrekkelige bevis for for dette.

I stedet blir mannen tiltalt for å ha holdt sin samboer innesperret i den 15 kvadratmeter store hytta i cirka to år. Han anklages også for å ha forulempet henne grovt, ved å slå henne med krykkene sine og ved å ha kastet flasker og andre gjenstander mot henne.

Da saken ble kjent i august, var kvinnen, som lider av en arvelig sykdom, svært avmagret og veide bare om lag 40 kilo. Hun ble innlagt på sykehus og har fortsatt behov for behandling.

Den tiltalte mannen nekter all skyld. Han innrømmer bare at han har kastet noen tomme plastflasker mot henne, ifølge mannens advokat.

Flere vitner sier at kvinnen aldri forlot hytta alene uten mannen, bortsett fra ved ett tilfelle i 2006. Hun skal ikke ha hatt mulighet til å ta seg ut alene ettersom hyttedøra manglet et håndtak.

(NTB)

HOLDT FANGET: Her ble kvinnen holdt fanget. Foto: Anna Hållams/SCANPIX
HOLDT FANGET: Her ble kvinnen holdt fanget. Foto: Anna Hållams/SCANPIX Vis mer
Innelåst kvinne vil ikke vitne mot samboeren