Innelåst på do i over tre timer

Nasjonaldagsfeiringen gikk ikke helt som planlagt for Even Kvalheim Gudmundsen (22) og vennegjengen.

INNESTENGT: Even Kvalheim Gudmundsen fordrev tida med snus og kattebilder da han ble innelåst på kompisens toalett 17. mai. Foto: Privat
INNESTENGT: Even Kvalheim Gudmundsen fordrev tida med snus og kattebilder da han ble innelåst på kompisens toalett 17. mai. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Even Kvalheim Gudmundsen (22) startet nasjonaldagen som så mange andre med en hyggelig 17. mai-frokost hos en kompis.

Kompisgjengens plan var egentlig å dra videre til Bergen sentrum utpå dagen, men den ble raskt forskjøvet da Gudmundsen skulle en rask tur på do.

Der ble han nemlig værende i over tre timer, etter at låsen på døra hadde kilt seg fast, skriver Bergensavisen, som først omtalte saken.

- Det var jo litt kjedelig å tilbringe tre-fire timer av nasjonaldagen inne på dass, sier 22-åringen lattermildt til Dagbladet - endelig ute av kompisens toalett.

Brannvesenet rykket ut

Gudmundsen forteller at badet ligger i en annen etasje enn resten av guttegjengen befant seg. Da han heller ikke hadde mobildekning, måtte han vente på at de andre skulle oppdage at han ikke kom tilbake til frokostbordet.

Etter å ha forsøkt diverse metoder for å åpne døra, så de seg nødt til å be både naboer og familie om råd. Ingenting funket.

TIL ANGREP: Politiet i Øst melder mandag kveld om at flere ungdommer «går i mot politiet og utøver vold» i Fredrikstad. Video: Andreas Utberg Andersen / Utrykningsnytt. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Til slutt så de seg nødt til å kontakte brannvesenet, som ifølge Bergensavisen rykket ut med to konstabler for å bistå.

- De gjorde alt i sin makt for å åpne døra uten å ødelegge den. De holdt på i en times tid, men fikk det ikke til. Det endte med at de måtte rive opp hele døra, sier Gudmundsen.

Vaktkommandør Christer Skei ved 110-sentralen i Bergen forteller til Bergensavisen at de til slutt måtte fram med brekkjernet.

- Døra ble ødelagt, men det er jo bedre, det, enn å sitte på do resten av livet, sier Skei til avisa.

UTEDO: - Jeg har brukt tre uker av sommerferien, og en haug med spenn, på å bygge et fengsel til meg selv i fem timer. Det sier Tor-Arne Moen, som på årets varmeste dag, 29. juli, var fanget i en utedo han selv bygget. Video: Emilie Rydning. Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Fordrev tida med kattebilder og snus

Inne på toalettet fordrev Gudmundsen tida med å sitte på kanten av badekaret og bla litt i gamle bilder av katten sin. Det røk også en boks med snus. Så lå han litt på golvet.

- Jeg hørte hele tida at de styrte, men visste at det ikke var så mye jeg fikk gjort. Jeg visste at jeg skulle komme meg ut, jeg visste bare ikke når, sier han.

22-åringen forteller at kompisens foreldre tok den kjedelige beskjeden med humor.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer