Innelåst sjef ble sluppet ut etter et døgn på kontoret

Stengt inne av illsinte arbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sjefen på en legemiddelfabrikk i franske Pithiviers er sluppet fri etter at illsinte arbeidere hadde låst ham inne på hans kontor i over ett døgn.


Luc Rousselet er sjef for det amerikanske legemiddelfirmaet 3Ms anlegg i den franske byen, og ble tirsdag kveld stengt inne på kontoret sitt av rasende arbeidere, som krevde bedre betingelser for 110 ansatte som ble sagt opp.

En fagforeningsrepresentant sa at konflikten ville bli løst etter at partene kom fram til en avtale om vilkår for oppsigelser, der ledelsen i 3M lover å ta hensyn til de sosiale konsekvensene av selskapets omstruktureringer.

Natt til torsdag kunne dermed Rousselet forlate kontoret sitt, til kraftig buing fra et 20-talls ansatte, som hadde voktet ham.

Det er imidlertid ikke første gang i Frankrike at en arbeidskonflikt har ført til at sjefen blir innelåst.

For et par uker siden var det administrerende direktør for franske Sony som ble holdt som gissel av sinte arbeidere etter at det ble kjent at Sony-fabrikken i Sørvest-Frankrike skal legges ned.

(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer