Innen fem måneder blir over 8000 nye uføretrygdet

Men først om to år vil vi merke hvor ille det virkelig er, sier forsker.

SKAL DU HIT?: I regjeringens budsjett for 2009 regner de med at det vil bli mellom 7.000 og 8.000 flere uføretrygdede før sommeren. Foto: BJØRN LANGSEM
SKAL DU HIT?: I regjeringens budsjett for 2009 regner de med at det vil bli mellom 7.000 og 8.000 flere uføretrygdede før sommeren. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Det kommer til å bli en stor tilstrømming til uførpensjon i vinter og til våren, men det kommer til å bli enda verre om to år. Det er først da vi vil merke hvor mange som har falt ut av arbeidsmarkedet, sier professor i trygdemedisin ved Universitetet i Oslo, Bjørgulf Claussen, til Dagbladet.no.

I regjeringens budsjett for 2009 regner de med at det vil bli mellom 7.000 og 8.000 flere uføretrygdede før sommeren. Det vil i verste fall bety at over 343.800 mennesker vil gå på uføretrygd i Norge. Det er over 100.000 flere enn det bor i Bergen, som har 223 593 innbyggere. Claussen tror det kan bli enda flere.

Frykter flere uføre- Jeg frykter at det blir veldig mye verre, sier professoren. I dag utgjør antall personer med uføreytelser elleve prosent av befolkningen i arbeidsfør alder. Ved utgangen av første halvår var det til sammen 335.800 mottakere av uføreytelser, herav om lag 295.100 personer med varig uførepensjon og 40.700 med tidsbegrenset uførestønad.

Claussen begynte å studere helsekonsekvensene av arbeidsløshet i 1988, og siden det har han blitt en av Norges fremste forskere på helse, trygd og arbeidsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer