EL-BUSS?: Innen 2025 skal 60 prosent av bussene i Oslo være elektriske. De første kan komme neste år som ledd i et prøveprosjekt i samarbeid med London.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
EL-BUSS?: Innen 2025 skal 60 prosent av bussene i Oslo være elektriske. De første kan komme neste år som ledd i et prøveprosjekt i samarbeid med London. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer

Innen ti år skal 60 prosent av Oslo-bussene være elektriske

Prøveprosjekt med el-busser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innen 2025 skal 60 prosent av bussene i Oslo være elektriske. De første kan komme neste år som ledd i et prøveprosjekt i samarbeid med London.

I sin langtidsstrategi satser Ruter på at hele bussflåten innen 2025 skal baseres på null- og lavutslippsteknologi, hvilket vil si en blanding av elektriske og hydrogendrevne busser. Det vil redusere utslippene med 80-90 prosent.

Denne uka er byrådet og Ruter invitert til en konferanse i London om miljøvennlig bussteknologi, der et av målene er å vise bussprodusentene at markedet kan bli stort nok til at produsentene finner det interessant, skriver Aftenposten.

Bussene det satses på i Oslo, er ikke trolleybusser, slik man hadde i Oslo for mange år siden, men batteridrevne busser.

Disse vil enten kunne lades ved hver endeholdeplass eller kunne kjøre noe lenger før de må lades, ifølge prosjektleder for satsingen i Ruter, Pernille Aga.

(NTB)