Innendørs grillaften endte nesten i tragedie

To par i Danmark lekte med døden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er kos med grilling, men noe kaldt å stå ute og snu biffene i februar. To par i Middelfart på Fyn i Danmark bestemte seg derfor for å feire en innendørs grillaften - og satte dermed bokstavelig talt livet på spill.


Etter at grillen var fyrt opp, ble to av de fire raskt syke og mistet bevisstheten. De to andre greide å få tilkalt ambulanser, før de selv falt om, het det på København-avisen Politikens nettsider torsdag.

Mannskapene på de to første ambulansene måtte tilkalle to sykebiler til, og i hver sin bil ble de fire bevisstløse brakt til nærmeste større sykehus, i Fredericia sørvest på Jylland. Men der ble det raskt klart at pasientene måtte videre til Rigshospitalet i København.

Der ble de natt til torsdag tatt under behandling, og ifølge den danske radiostasjonen Skala FM vil alle fire overleve. Ambulansemannskapene forteller imidlertid at det bare var et spørsmål om minutter før de hadde omkommet.

Årsaken til dramatikken var at de fire hadde fått i seg livsfarlige mengder av den svært giftige gassen karbonmonoksid, også kalt kullos. Gassen kom fra grillen som danskene hadde fyrt opp i forventning om en festlig aften.

(NTB)