Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innenriksdepartementet bombet

- Nye israelske flyangrep i Gaza.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Øyenvitner sier at det palestinske innenriksdepartemenet er truffet av raketter fra israelske fly. Bygningen skal være satt i brann, melder nyhetsbyrået AP.

Det er ikke meldt om sårede.

Israelske myndigheter bekrefter angrepet, og kaller det palestinske innenriksdepartementet for «et møtested for planlegging og organisering av terroristaktivitet».

Mer enn et dusin angrep
Innenriksdepartemenet er normalt ansvarlig for palestinske sikkerhetsstyrker, selv om Palestinas president Mahmoud Abbas har fratatt departementet mesteparten av denne kontrollen. Fatah-bevegelsens kontorer, og andre Hamas-anlegg har også blitt bombet. Mer enn et dusin flyangrep er rapportert i natt.

Målene for angrepene skal ha vært bygninger israelske myndigheter mistenkte for å være våpenfabrikker, militære treningsleire samt en elektrisk trafostasjon, melder AP.

President Abbas\' kontorer skal også være truffet, ifølge CNN.

BBC melder om at et stort antall tanks står oppmarsjert sør-øst for Gaza. Et stort antall bakkestyrker er også utplassert nord for Gaza-stripen.

Humanitær krise
Mer enn halvparten av befolkningen i Gaza er nå uten elektrisitet, og det faren for en humanitær krise er økende. Svært mange av vannpumpene i Gaza er avhengig av elektrisitet for å fungere.

Det er den tredje natten israelske styrker angriper mål på Gaza-stripen.

TRUFFET: Røyk stiger opp fra det palestinske inenriksdepartementet. Foto: REUTERS
TRUFFET: Røyk stiger opp fra det palestinske inenriksdepartementet. Foto: REUTERS Vis mer
image: Innenriksdepartementet bombet
I FLAMMER: Det palestinske innenriksdepartementet brenner nå.
GAZA BRENNER: Palestinsk politi ankommer innenriksdepartementet.
SLUKKINGSARBEIDET PÅGÅR: Brannvesenet forsøker å slukke brannen.