Innesperret chilensk gruvearbeider ble far

En av de innesperrede chilenske gruvearbeiderne ble igår far til en liten jente. Men han må vente i månedsvis før han får holde henne.

GLEDE: En av de innesperrede gruvearbeiderne ble igår far til en liten datter. Det kan ta flere måneder før den lykkelige faren kan få holde den nyfødte. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Scanpix
GLEDE: En av de innesperrede gruvearbeiderne ble igår far til en liten datter. Det kan ta flere måneder før den lykkelige faren kan få holde den nyfødte. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den innesperrede chilenske gruvearbeideren Ariel Ticona ble tirsdag stolt far til en liten jente.

Ticonas kone Elizabeth ga barnet navnet Esperanza, som er spansk for håp og navnet på leiren, Håpets leir, som de pårørende til gruvearbeiderne opprettet etter at hovedsjakten i gruva raste sammen for fem uker siden.

- Jeg skal greie dette alene, og han har beroliget meg med brevene sine. Han må bare være tålmodig, sier Ticonas kone.

Hun sier hun vil sende et videoopptak av fødselen ned til sin mann gjennom borehullet som brukes til å sende dem forsyninger.

Ariel Ticona er en av de 33 gruvearbeiderne som siden 5. august har sittet fanget i kobber- og gullgruva San José, 700 meter under bakken.

(NTB)