Innesperret chilensk gruvearbeider ble pappa

Men han må vente i månedsvis før han får holde henne.

GRUVEFAST BLE FAR: Chilenske Elizabeth Segovia viser stolt fram sin nyfødte datter. Faren er en av gruvearbeiderne som sitter innesperret i gruven i Chile og venter på å få se datteren. Foto: AP/SCANPIX
GRUVEFAST BLE FAR: Chilenske Elizabeth Segovia viser stolt fram sin nyfødte datter. Faren er en av gruvearbeiderne som sitter innesperret i gruven i Chile og venter på å få se datteren. Foto: AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Den innesperrede chilenske gruvearbeideren Ariel Ticona ble tirsdag stolt far til en liten jente. Men han må vente i månedsvis før han får holde henne.

Ticonas kone Elizabeth ga barnet navnet Esperanza, som er spansk for håp og navnet på leiren, Håpets leir, som de pårørende til gruvearbeiderne opprettet etter at hovedsjakten i gruva raste sammen for fem uker siden.

- Jeg skal greie dette alene, og han har beroliget meg med brevene sine. Han må bare være tålmodig, sier Ticonas kone.

Hun sier hun vil sende et videoopptak av fødselen ned til sin mann gjennom borehullet som brukes til å sende dem forsyninger.

Ariel Ticona er en av de 33 gruvearbeiderne som siden 5. august har sittet fanget i kobber- og gullgruva San José, 700 meter under bakken.
NTB