Innesperret i 25 år

Ble holdt fanget i et lite rom av familien. Den 43 år gamle indiske kvinnen er nå reddet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Familiemedlemmene i byen Dhenkanal i staten Orissa i Øst-India sa til sitt forsvar at kvinnen var mentalt syk og var nødt til å holdes atskilt på grunn av hennes "ville oppførsel", skriver BBC.

Forlatt i uthus

Annapurna Sahu levde i et svært lite uthus, der det var både lavt under taket og ikke ordentlig gulv. Familien skal selv ha hevdet at hun ikke ble behandlet dårlig, ettersom de gav henne mat og vann regelmessig.

En rekke øyenvitner til redningsaksjonen i byen sa at kvinnen levde under umenneskelige forhold, skriver BBC.

Hun var naken da redningsmannskapet fant henne.

På bedringens vei

Den 43 år gamle kvinnen ble sendt til sykehuset i samme by. Legen som behandlet henne, Surendra Mohanty, sa hun viste tegn til forbedring. Søndag vil hun bli undersøkt for sin mentale helse. Deretter blir hun trolig sendt til et rehabiliteringssenter.

Sorenskriveren forteller at Røde Kors dekker behandlingen. Annet legepersonell forteller at hun ikke har vist tegn til sykdom, og dette til tross for det lange fangenskapet. Hun skal derimot ha virket uttæret og svak, men spiser mat og svarer normalt på spørsmål.

Merkelig atferd?

Kvinnens bror, Ganeswar Sahu, fortalte at kvinnen ble atskilt fra familien fordi hun startet å mishandle andre. Moren sa også at hun hadde gravd opp gulvet i det lille rommet sitt.