Innesperret i 250 meter lang gruvesjakt

Desperate gruvearbeidere i Peru har fått inn oksygen og vann.

 NÆRMER SEG:  Redningsmannskap og pårørende til de ni gruvearbeiderne venter utenfor inngangen for den sammenraste grubva øst for Ica i Peru. Gruvearbeiderne har nå fått vann og oksygen. FOTO: AFP/NTB SCANPIX.
NÆRMER SEG: Redningsmannskap og pårørende til de ni gruvearbeiderne venter utenfor inngangen for den sammenraste grubva øst for Ica i Peru. Gruvearbeiderne har nå fått vann og oksygen. FOTO: AFP/NTB SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni gruvearbeidere som er sperret inne i en sammenrast gruve i Peru på tredje dagen har fått oksygen og vann mens redningsarbeidere forsøker å få dem ut.

De ni mennene har sittet fast i gull- og kobbergruva Cabeza de Negro øst for byen Ica, 325 kilometer sør for hovedstaden Lima, siden deler av den kollapset torsdag.

- Vi har vært i kontakt med dem, og de er ved god helse, sier politimannen José Salazar til en lokal radiostasjon etter at de fikk oksygen og vann gjennom en slange som er ført inn til dem.

Dehydrerte og desperate Men en representant for helsemyndighetene sier at de er dehydrerte og desperate etter de mange timene i gruva.

Gruva er en av de mange ulovlige gruvene som fins i Andesfjellene i Peru.

De ni gruvearbeiderne er innesperret 250 meter inne i den horisontale gruvesjakta, og redningsmannskapene skal søndag morgen bare være to meter unna.

(NTB-Reuters).


 ULOVLIG:  Den sammenraste gruva er en av mange gruver i Peru som var stengt av myndighetene av sikkerhetshensyn. Torsdag raste deler av en 250 kilometer horisontal sjakt sammen - inngangen oppe til høyre. FOTO: AFP/NTB SCANPIX.
ULOVLIG: Den sammenraste gruva er en av mange gruver i Peru som var stengt av myndighetene av sikkerhetshensyn. Torsdag raste deler av en 250 kilometer horisontal sjakt sammen - inngangen oppe til høyre. FOTO: AFP/NTB SCANPIX. Vis mer