Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Innesperret i 8 timer

Audun Hopland og kona var innesperret åtte timer i et rasområde. De holdt motet oppe med lydbøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var som å kjøre gjennom en krigsområde, forteller Audun Hopland, om synet som møtte dem da de ble kjørt ut av rasområdet i 21.30-tida i kveld. 28 av de 32 bilene som var innesperret på strekningen Skei-Lunde i Sogn og Fjordane er nå evakuert, og alle menneskene er ute, bekrefter politiet. Hopland og flere av de som var innesperret i raset er nå innlosjert på Skeid Hotell der de får tilbud om krisehåndtering.

- Ikke risikofritt

Politiet forteller at redningsaksjonen har vært svært omfattende. Tidligere i kveld evakuerte en båt seks personer men måtte gi opp på grunn av høye bølger.

- Dette har ikke vært en risikofri operasjon, spesielt ikke for redningsmannskapet fra Mesta, sier Nils Erik Eggen, operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt til Dagbladet.no.

- Sinnsyke ras

- Det hadde gått noen sinnsyke ras av jord og stein like etter at vi kjørte forbi tidligere i ettermiddag. Hadde vi blitt truffet av dem, kunne vi takket farvel, forteller Hopland.

Nå er han lettet over at det gikk så bra, og gleder seg til å kjøre videre til Oslo i morgen. Han og kona hadde vært på helgebesøk på Vestlandet. De søkte tilflukt i en tunnel på strekningen og slo ihjelp de åtte timene med å høre på ei lydbok av Henning Mankel.

- Vi opplevde situasjonen som dramatisk i starten fordi det gikk mange ras. De fleste bilene søkte ly i en tunnel, sa Audun Hopland til Dagbladet.no tidligere i kveld.

image: Innesperret i 8 timer
LETTET: Audun Hopland er lettet over at han og kona nå er ute av rasområdet.<br> Foto: privat
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media