Kina:

Innesperret med blind date i lockdown

Kinesiske Wang gikk raskt viralt da hun gjennom en videoblogg dokumenterte livet i lockdown med en blind date.

I LOCKDOWN: Den kinesiske millionbyen Zhengzhou har den siste tida vært underlagt streng lockdown etter et mindre coronautbrudd. Bildet er fra september 2021. Foto: Sipa Asia / Shutterstock
I LOCKDOWN: Den kinesiske millionbyen Zhengzhou har den siste tida vært underlagt streng lockdown etter et mindre coronautbrudd. Bildet er fra september 2021. Foto: Sipa Asia / Shutterstock Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Kina har, som tidligere i pandemien, gått hardt til verks for å slå ned mindre smitteutbrudd i landet den siste tida.

I millionbyen Zhengzhou ble 13 millioner mennesker bedt om å teste seg, og deler av byen har vært underlagt lockdown, etter at det ble oppdaget et fåtall tilfeller.

Lenger enn planlagt

Wang, som ikke er omtalt med fullt navn, hadde planer om å besøke byen i rundt ei uke, og gå på ti dater familien hennes hadde plukket ut, forteller hun til avisa the Paper, ifølge The Guardian.

- Jeg begynner å dra på åra, og familien min introduserte meg for ti matcher. Den femte daten ønsket å vise fram matlagingen sin, og inviterte meg hjem til seg på middag, forteller Wang i på videobloggen.

MASSETESTING: Alle de 13 millioner innbyggerne i den kinesiske byen Zhengzhou ble bedt om å teste seg, etter at det tidligere i januar ble oppdatet 11 smittetilfeller. Foto: Cnsphoto / Reuters / NTB
MASSETESTING: Alle de 13 millioner innbyggerne i den kinesiske byen Zhengzhou ble bedt om å teste seg, etter at det tidligere i januar ble oppdatet 11 smittetilfeller. Foto: Cnsphoto / Reuters / NTB Vis mer

Middagsdaten skulle imidlertid bli lenger enn hun hadde forestilt seg. For idet maten var fortært, ble området pålagt strenge lockdown-restriksjoner, og hun kunne ikke forlate datens hjem, skriver The Guardian.

Gikk viralt

Det ble dermed ikke med den ene middagen på Wang og daten, og gjennom flere videoer hun har postet på Internett, dokumenterte hun opplevelsen. Videoene gikk raskt viralt, og enkelte har ifølge The Guardian hatt over fem millioner visninger i Kina.

Alt fra matlaging til husarbeid er dokumentert.

- Selv om maten hans er middelmådig, vil han fortsatt lage mat, og det synes jeg er veldig fint, forteller Wang.

All oppmerksomheten falt ikke i god jord hos daten, og videoene er nå fjernet, ifølge Wang.

- Vennene hans har ringt ham, så dette har definitivt påvirket livet hans. Jeg har derfor tatt dem vekk, sier hun.

Lockdown-daten har imidlertid ikke utviklet seg til noen romanse, forteller Wang.

SKAM: Offentlig gapestokk ble avskaffet i Kina i 2010, likevel har lokale myndigheter benyttet seg av metoden i forbindelse med angivelig brudd på coronaregler. Reporter: Signe Elise Morthen Stenersen Vis mer

Ikke den eneste

Ifølge BBC har det de siste dagene blitt registrert over 100 nye smittetilfeller i Zhengzhou, og det er uklart om Wang fortsatt oppholder seg hos daten.

Hun er imidlertid ikke den eneste som har havnet i en spesiell situasjon som følge av de strenge og plutselige lockdown-reglene.

I desember ble det innført liknende restriksjoner i byen Xi'an, da en mann sto midt i flyttingen. Ifølge mannen fikk han ikke engang tid til å ta med seg bagasjen fra bilen sin, og måtte spørre naboer om han kunne få låne en dyne, skriver BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer